Colleges buiten de spits

450x200_metro_amsterdam_NZ_930864_41707553.jpg

Universiteiten en hogescholen moeten hun roosters zo maken, dat studenten zo veel mogelijk buiten de spits kunnen reizen. Anders krijgen de onderwijsinstellingen mogelijk minder geld. Dat zegt minister Bussemaker tegen het Hoger Onderwijs Persbureau (HOP). 

BON meent dat de ministister van onderwijs nu wel heel opmerkelijke prioriteiten stelt. De lat moet omhoog, weg met de zesjescultuur, op naar excellent onderwijs en studeerbaarheid moet, maar gewoon om half negen beginnen is kennelijk niet de bedoeling: dat mag gerust een uurtje of twee later. We hebben er geen onderzoek naar gedaan, maar uit eigen ervaring weten we dat veel studenten vaak op een uur reizen van de opleiding wonen en dat de gebouwen en zalen van vroeg tot laat zijn volgeboekt en ook zo gebruikt worden.

3 Reacties

  1. Heeft dat kind van de partij

    Heeft dat kind van de partij van sociale ingenieurs nou niks beters te doen?

  2. Dit kan maar tot 1 ding

    Dit kan maar tot 1 ding leiden: onderwijs op afstand. Studeren via het internet. Als we EN 50% hogeropgeleiden willen, EN kampen met ruimtegebrek aan de universiteiten, EN colleges op locatie pas na tienen willen laten beginnen en voor vieren laten ophouden, dan kan het niet anders of veel van wat nu directe contacturen zijn worden contacturen op afstand.

  3. Natuurlijk,

    Natuurlijk,

     

    Ik herinner me dat de minister ook onfris enthousiast was over MOOC's  bij de wereld draait door een tijdje geleden. Werkgelegenheid bij de bestuurders blijft gegarandeerd, maar een flink deel van het lastige en dure personeel kun je zo kwijt.

     

Reacties zijn gesloten.