Lintje voor Jan van de Craats

Vandaag is Prof. dr. Jan van de Craats benoemd tot Ridder in de orde van Oranje-Nassau zie staatscourant, blz. 9). BON feliciteert Jan van harte met deze zeer verdiende onderscheiding. Het belang van de inbreng van Jan van de Craats in de discussie over het reken/wiskunde onderwijs is niet te overschatten. Zijn wijsheid, vasthoudenheid, tact en ook bescheidenheid hebben er zeer toe bijgedragen dat de problemen met het rekenonderwijs voor iedereen die dat wil weten bekend zijn. Daarbij heeft hij het niet gelaten bij benoemen en analyseren van de problematiek, maar heeft hij in belangrijke mate bijgedragen aan de ontwikkeling van de rekenmethode Reken Zeker en de inhoudelijke veranderingen van andere bestaande rekenmethodes. Hierdoor krijgen vele duizenden kinderen beter rekenonderwijs dan zonder zijn inbreng het geval zou zijn. 

(foto: Ionica Smeets)

6 Reacties

  1. Mooi! Wordt hij nu ook

    Mooi! Wordt hij nu ook hofleverancier? En worden diverse Realistische Rekenaars nu ontlint?

  2. Degene die er voor gezorgd

    Degene die er voor gezorgd heeft dt in Venlo al het secundair onderwijs in Venlo en nabije omgeving in handen kwam van de stichting Onderderwijs Gemeenschap Venlo en Omgeving en het ordende in 3 scholengemeenschappen die elk op een eigen "campus" ondergebracht moesten worden, de basisvorming omarmde en het monopolie van de Freudenthl"wiskunde" prima vond heeft daaarvoor ook een lintje gekregen.  Ik hoop dat Prof. van Craats een mooier of groter lintje gekregen heeft zodat het verschil tussen meelopers en kritische geesten duidelijk tot uitdrukking komt.

  3. Alsjeblieft!, Phillippens!

    Alsjeblieft!, Phillippens! Niet alleen de A'tjes goed rekenonderwijs! Alle kinderen / leerlingen goed rekenonderwijs!

     

     

  4. Van harte gefeliciteerd. Je

    Van harte gefeliciteerd. Je inzet en volhardendheid verdient deze waardering.

    Al felicitaties gehad vanuit Utrecht?

  5. Jan, hartstikke bedankt. Jij

    Jan, hartstikke bedankt. Jij en ook 1_1_2010 weten treffend de problemen en de oplossingen aangaande het rekenonderwijs weer te geven. Desondanks krijg ik de laatste tijd ook steeds meer een naar gevoel. Het helpt allemaal niets, stop er maar mee. Ik had schitterende rekenlessen gehad op mijn lagere school (in een arbeiderswijk, geen elite-school) in de jaren zestig. En die komen nooit meer terug.

Reacties zijn gesloten.