Cum laude voor scholieren

diploma__450x200_533027_58505780.jpg

Staatssecretaris Dekker stelt 10 miljoen beschikbaar om leerlingen cum laude te kunnen laten afstuderen en om vakken op een hoger niveau te kunnen laten volgen. We scoren volgens de staatssecretaris in Nederland goed voor wat betreft de resultaten van zwakke leerlingen maar erg slecht als het gaat om de goede leerlingen. Op welke manier Dekker dit wil invoeren is ons nu nog onbekend, vandaag worden die plannen bekend gemaakt.

 

1 Reactie

  1. “Uit onderzoek van het

    “Uit onderzoek van het ministerie blijkt dat een kwart van alle leerlingen zich vaak of bijna altijd verveelt omdat ze de lesstof te makkelijk vinden. Een zesde van de scholieren presteert onder zijn of haar kunnen“.

    Ik denk dat deze 25% veel beter af zou zijn met een nieuw schooltype bij voorbeeld VWO-plus genaamd of Athenaeon of Gymnasium Resuscitatum. Dan leren de beste leerlingen bij alle vakken meer of sneller en kan de school de voor hen meest geschikte docenten inzetten. Ook kan de Wiskunde een ander karakter krijgen.

    “Leerlingen kunnen vakken op een hoger niveau volgen“ Ja maar wat bedoel je daarmee?Bij voorbeeld in de Fysika uitbreiding van de Wet van behoud van Energie met Thermodynamikaof uitbreiding van de Mechanika met Relativistische Mechanika? Of  bij Engels ook oud-Engels?

    “Diploma’s en cijferlijsten worden ook verrijkt met vermeldingen van bijzondere prestaties“.

    Maar hoe zit het met die lijst van achten? Als je de bijzondere prestaties serieus wilt nemen moet dat uit het CSE terecht blijken. Legt een leerling het examen voor een vak waarvoor hij bijzonder gepresteerd heeft zowel in de gemakkelijkere versie als de moeilijkere versie af? En moet hij dan voor de moeilijkere of voor de gemakkelijkere versie minstens een 8 halen?

Reacties zijn gesloten.