CNV Onderwijs waarschuwt voor lerarentekort

baby_450x200_1432365_82796657.jpg

CNV Onderwijs waarschuwt voor een dreigend lerarentekort in het basisonderwijs en bij de tekortvakken in het VO. Op dit moment vinden afgestudeerde pabo'ers geen werk, maar de komende jaren vallen er gaten omdat veel ouderen met pensioen gaan. CNVO pleit voor extra geld van het ministerie van sociale zaken om dit tekort tegen te gaan.

Opmerkelijk is dat CNVO medio september met trots het Nationaal Onderwijsakkoord onderschreef en dat de problematiek daarin kennelijk onvoldoende is geregeld ('er was toen niet meer te halen' zei de woordvoerder hierover op radio 1). 

 

2 Reacties

  1. Dat tekort is er natuurlijk

    Dat tekort is er natuurlijk helemaal niet. Als je geen onderwijs geeft heb je ook geen docenten nodig. Stel dat we in Nederland het onderwijs waar AAN zetten dan zal blijken dat er genoeg academici rondlopen die daar wat aan kunnen gaan doen. 

  2. KUNNEN gaan doen is niet

    KUNNEN gaan doen is niet voldoende ze moeten het ook nog WILLEN. Daarvoor zal eerst veel UITgezet moeten worden en zouden leraren er op op een duurzame reconstructie van het onderwijs moeten kunnen vertrouwen. Volledig vertrouwen in het politici zal voorlopig niet terugkeren dus de maatschappij zal, ter compensatie van het risico op terugkeer van de verklerking van de leraren, aan hen boven een marktconform salaris een risicotoelage moeten verstrekken. Vertrouwen keert ook hier slechts voetstaps terug.

Reacties zijn gesloten.