CBE Consultancy failliet

450x200_1176253_60089186.jpg

Ondernemerswebsite WijZuidHolland.nl meldt het faillissement van CBE Consultancy, onderdeel van de CBE groep. Dit bericht wordt bevestigd door Oozo.nl, waar de faillissementsgegevens beschikbaar zijn. Feitelijk is W12 Advies BV failliet gegaan, maar dat was de nieuwe naam van CBE Consultancy. W12 Advies BV was ook gevestigd in het pand aan de Herengracht waar ook de andere CBE onderdelen zijn gevestigd.

Reden van het faillissement is volgens bestuurder Pim Pollen de negatieve publiciteit naar aanleiding van de neergang van Amarantis en de rol van de CBE daarbij, gevolgd door harde kritiek in de Volkskrant.

Op de website van CBE zelf staat hier niets over en een tweet van @bestuurbon gisteren over dit nieuws werd beantwoord door Frans van Heest, @fcvheest, die zei dat "we" zelfs uitbreiden. Of van Heest daadwerkelijk aan CBE verbonden is is niet duidelijk. Er is dus geen bevestiging van dit bericht vanuit andere bronnen, maar de genoemde berichten lijken uiterst serieus en laten weinig twijfel.

4 Reacties

  1. Kamer van Koophandel

    Kamer van Koophandel (gegevens KvK half jaar geleden)
    Gevestigd op Herengracht 250 :

    CBE Consultants Nederland B.V.    KVK 33300171.     (=  W12 Advies BV KVK 33300171)
    CBE HR B.V.    KVK 33234411
    CBE Staffing B.V.     KVK 33300166
    CBE – Group B.V.     KVK 33305111
    CBE Business & Projects B.V.   KVK 34119677
    U.Point B.V.   Uitzendbureau   KVK 33300172

    Handig  zoveel besloten vennootschappen.  Als er een failliet gaat heb je er nog genoeg over, alleen al in Nederland.

    Pim Pollen is onlangs nog een nieuw bureau gestart in Milaan.

  2. Er bestaat ook nog zoiets als

    Er bestaat ook nog zoiets als een sterfhuisconstructie, één onderdeel krijgt alle schulden toegeschoven en gaat failliet de andere onderdelen gaan schuldloos verder. ( of iets in die aard, ben geen boekhouder)

  3. Alleen al dat conglomeraat

    Alleen al dat conglomeraat van BV's doet sterk vermoeden dat CBE c.s. in de eerste plaats gericht is op maximalisatie van winst, en wel ten koste van het onderwijs, en niet op het verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs. De bevindingen van de Volkskrant en de AOb ondersteunen dit vermoeden.

Reacties zijn gesloten.