Nationaal Onderwijsakkoord bekend

De volledige tekst van het Nationaal Onderwijsakkoord is zojuist door CNV-Onderwijs vrijgegeven. Eerder op de dag had de Aob, die het akkoord niet heeft ondertekend, een versie van dat akkoord dat in hun bezit was omdat gevraagd was mede te ondertekenen, kennelijk tegen de afspraken in, gepubliceerd. Op dit moment is er onduidelijkheid of de eerder door het AOb gepubliceerde versie afwijkt van de versie die nu coor CNV-Onderwijs is vrijgegeven. Als ondertekenaars mogen we verwachten dat de door hen vrijgegeven versie de definitieve versie is. (Update 18/9: Aob verklaart dat beide versies identiek zijn)

BON meent dat op moment van schrijven nog de nodige onduidelijkheid is. Zo zou de loonsverhoging in 2014 ('het einde van de nullijn') weer gekort worden in 2015 en 2016. Daarmee is dat een sigaar uit eigen doos en kunnen de leraren wellicht een naheffing van tabaksaccijns verwachten.

Update 19/9: De officiële versie van het NOA is vandaag door de Stichting van het Onderwijs gepubliceerd.

3 Reacties

  1. “Bij mooie woorden en

    "Bij mooie woorden en papieren ambities mag het echter niet blijven." Dat is de sleutelzin die na twee ronkende alinea's in ons nationaal onderwijsakkord de situatie treffend weergeeft. (geen hoofdletters, want dat verdient het niet) Vervolgens komen er nog elf pagina's mooie woorden en papieren ambities. Waarom worden de ondertekenaars niet afgerekend op deze wanprestatie? Ik vermoed dat degenen die het lezen al te ver gedeformeerd zijn om te zien dat de keizer geen kleren aan heeft. Degenen die het zouden moeten lezen: leraren, ouders en studenten nemen of de moeite niet, want ze beschouwen het als een ver van mijn bed show. Dit onderwijsakkoord staat volledig los van de dagelijkse praktijk in het onderwijs. Er zal dus ook geen opstand uitbreken. Leraren, ouders en studenten hebben geen idee dat het over hen gaat.

  2. Je hebt volkomen gelijk Hans,

    Je hebt volkomen gelijk Hans, al was ik al bij de titel afgehaakt. "De route naar geweldig onderwijs". Als  je iets een dergelijke titel meegeeft dan weet je dat onder deze banale vlag alleen aan zinkende modderschuit kan liggen. Zou men zich niet realiseren van het gebruik van  hyperbolen uit de cursus "tweedehands auto's verkopen 101" de schrijvers associëren  met tweedehands autoverkopers? Met excuses voor de laatste beroepsgroep.

Reacties zijn gesloten.