11 Reacties

  1. Opmerkelijk, maar is er enige
    Opmerkelijk, maar is er enige reden om daar conclusies aan te verbinden? De onderwijsprofessoren die ons rekenonderwijs naar de sodemieter geholpen hebben waren op 1 na allemaal mannen.

  2. Je lijkt een wat eenzijdig

    Je lijkt een wat eenzijdig interessegebiek te ontwikkelen Lonesomejoe 😉

    Conclusies en mogelijke effecten liggen op een ander vlak dunkt me. In ieder geval is er een enorme onevenwichtigheid en dat roept op zn minst vragen op.

  3. Goed onderwijs is goed

    Goed onderwijs is goed onderwijs. Het maakt niet uit of het door een man of een vrouw gegeven wordt. Je mag best streven naar iets meer evenwicht, maar maak er geen drama van.

  4. Goed lesgeven is

    Goed lesgeven is onafhankelijk van geslacht. Goede arbeidsvoorwaarden echter niet. Meer vrouwen in een sector betekent minder goede arbeidsvoorwaarden en dat leidt wel weer tot kwaliteitsverlies. Ik zie het dus wel degelijk als een probleem.

  5. Goed onderwijs? / Goed

    Goed onderwijs? / Goed lesgeven? Graag hoor ik, dames. een definitie van deze begrippen.

    Ooit werd bij ons de leraar muziek als lichtend voorbeeld opgevoerd: "alle" leerlingen en ouders waren laaiend enthousiast over deze docent en daar moest de rest van het lerarenbestand zich maar eens aan spiegelen.

    Als leraar exacte vakken was dat toonbeeld aan mij echter niet besteed.

  6. @hendrikush

    @hendrikush

    Maar hendrikush, zie dat dan als een uitdaging! Ga samen met je leerlingen van bamboe een riet maken voor een fagot. Dan heb je biologie, muziek en ook natuurkunde in één.  Ga naar een smidse en hoor hoe de toonhoogte afhangt van de afmetingen van het aambeeld. Geschiedenis samen met natuurkunde en ook de wiskunde van Pythagoras. Zelfs gym, het is net een sportschool, kun je erbij betrekken. Betrek die muziekdocent erbij om een event te organiseren met een slagwerk muziekstuk. Komt samenwerken in multidisciplinaire teams ook aan de orde.

    Altijd weer die ouderwetse docenten die niet met de tijd meegaan. Het zou ook voor jezelf zoveel leuker zijn!

    Als je er een beetje angstig voor bent, zijn er vast workshops die je daarbij kunnen ondersteunen.

     

  7. Classica heeft helaas wel erg

    Classica heeft helaas wel erg gelijk. Vrouwen laten zich veel gemakkelijker uitbuiten, omdat er altijd een misplaatst soort idealisme meespeelt. Je kunt je dat permitteren als je geen voltijdsbaan hebt …… Valse concurrentie voor de voltijders (m/v)

  8. Bedankt voor je goede raad

    Bedankt voor je goede raad 2010. Vanaf nu verklaren we de exacte vakken tot "vakken achter de streep" en laten we de vreugdendal lectoren los op de vakken die nog "voor de streep" overblijven. Wordt mooi man.

    Het maken van hobo rieten heb ik als kind al dagelijks staan bewonderen en twee ooms waren smid en koperslager. Je aanbevelingen kan ik binnen de korste keren opvolgen.

     

  9. Ja, classica, er is een

    Ja, classica, er is een probleem maar dat moet je daarheen brengen waar ht thuis hoort. Als een beroep vervrouwelijkt, dwz dat het percentage vrouwen dat dat beroep uitoefent veel groter is of wordt gaat dat gepaard met (relatieve) salaris- en aanzien-verminderingvermindering en beide lijken daarbij zowel als oorzaak als gevolg op te treden. Wat in het onderwijs gebeurt is daar een aansprekende casus van. Het lijkt mij onvruchtbaar om deze casus afgezonderd te beschouwen.

Reacties zijn gesloten.