9 Reacties

 1. het is de dag van het Knippen en het scheren

  Wat moet je doen als er geknipt en geschoren wordt, juist stil zitten!!!

  Maar als de bestuurders van ROC nederland, en de HBO's ook, lef hebben dan dagen ze de media,onderzoeksgroepen uit om een bewijs van ''goed bestuursgedrag'' te verkrijgen.

  Kom maar bij mij kijken en praten met wie je wil en wat je wil zien, als je dit durft bestuursvoorzitter dan heb je lef want je bent toch overtuigt dat je gelijk hebt.

  Om te begingen starten we maar hier….. ROC bestuurders verdedig u!!!!!!!

   

  Ik wacht gespannen af wie zich bij mij meldt.

  • Misschien gevonden de eerste bestuurder.

   In de volkskrant van 4-12-2012 staat het artikel: ''Politiek schiep de onderwijsmoloch" (misschien wil iemand het toevoegen in pdf)

   De verwijzing naar de politiek laat ik even voor wat het is, maar is de bestuurder Jan Folkert Deinum misschien wel een kandidaat om op de te gaan voor het certificaat ''goed bestuursgedrag''.

   Maar heeft hij het lef er om de boeken te open en volledige transparantie te verschaffen aan de maatschappij?Ik hoop op zijn reactie.

    

   De andere ROC-bestuurders zijn nog niet terug ''de kapper'' begrijp ik. Kom op bestuurders/managers je visie en je gelijk moet je nu bewijzen.

   Aan de vooravond van het sinterklaasfeest ben ik vol verwachting in mijn hart, wie de koek heeft en wie de gard.

   Inspiron

    

    

    

   • Bert Molenkamp is terug van de kapper

    Sinterklaas heeft mijn wens deels verhoord, een ROC-Bestuurder reageert!!!!!!

    Maar niet zielig doen heer Molenkamp, de kritiek en imago schade kan je alleen maar van je afschudden door alle boeken te openen en iedere cent te verantwoorden. Dus waarom 2 lease auto's, ov-kaart afvloeiingsregeling ect. Als je geen enkele blaam treft dan mag je verdigigen en anders moet je nog even langs de civiele-rechter omje vonnis aan te horen.

    Edelachtbare, de kip heeft nog veren en kan nog verder geschoren en geknipt worden.

    Heer molenkamp ik lees graag de uitnodiging van u aan de onderzoeks-journalistiek en wat andere media groepen Zembla ect.

    Kom op ROC-bestuurder recht de rug en kom het gelijk op eisen (maar vergeet de financiele boekhouding niet)

     

     

 2. Slachtoffer Bert Molenkamp wijst de Grote Boef aan

  Een opmerkelijk interview in Hat Parool vanavond. Omdat mensen buiten Amsterdam die krant niet of nauwelijks kunnen lezen, wil ik er aandacht aan geven.

  Ex-bestuurder Bert Molenkamp van Amarantis doet zijn verhaal. hij is namelijk "verdrietig". HIj vertelt tussen neus en lippen dat het "middelbaar beroepsonderwijs zo zijn problematiek" kende. Tja.
  Al die aantijgingen aan zijn adres kloppen niet. Bovendien was zijn forse vertrekpremie door zijn advocaten geregeld. Dus mogen we hem niets kwalijk nemen.

  Hij had het beste met iedereen voor: "Bij Amarantis leren kinderen meer dan een vak. Ze maken een ontwikkeling door als mens". Bedoelt hij als een harry mens?

  Met Molenkamp zat dus alles wel goed. Alle ellende kwam door de Boef Leo Lenssen. 
  Op de vraag wat er waar was van de "angstcultuur" geeft hij als antwoord: "Dat kwam door Leo Lensen, voormalig bestuursvoorzitter van een van de fusiepartners. Die joeg mensen soms de stuipen op het lijf".

  En over de zelfverrijking, de twee leaseauto's, gaat het plotseling over iets anders: "Ik denk dat de commissie me op het punt van te nauwe banden met een adviesbureau heeft verwisseld met heer Lenssen". Mogelijk ging het hier om de winterbanden van die leaseauto's.

  Ach, er staat veel meer in het interview. 
  Maar het wordt tot wel urgent dat de CBE-groep nu in het geweer komt om hun vriend Lenssen te verdedigen. 
  Want Lenssen doet zegenrijk werk, meldt de CBE-groep:

  "Leo Lenssen heeft samen met Pim Pollen (CBE Consultants Amsterdam) een formule ontwikkeld waarbij bestuurders in het publieke domein (onderwijs, corporaties, zorg- en welzijnsinstellingen) in kleine groepen gedurende een periode van ongeveer een jaar collegiaal werken aan verdieping en versterking van het eigen functioneren. Deze masterclass-formule heeft de naam 'Boardroom Classes' gekregen, wordt georganiseerd door CBE en heeft de vorm van maandelijkse bijeenkomsten.
  Leo Lenssen modereert de bijeenkomsten en verzorgt inleidingen, samen met Pim Pollen en Jan Gispen. De formule is uiterst succesvol gebleken. Inmiddels is voor de derde maal de Boardroom voor bestuurders in het Voortgezet Onderwijs gestart, voor de tweede maal een Boardroom voor bestuurders in het Primair Onderwijs en een gemengde Boardroom voor bestuurders uit het Primair en Voortgezet Onderwijs."

   

  CBE-groep, help deze eenzame fietser, laat je kostbare naam niet door het slijk halen!

  • Volgens de NRC (die zich

   Volgens de NRC (die zich beroept op het Parool) overweegt Bert Molenkamp om juridische stappen te nemen tegen de onderzoekscommissie. Een citaat:

   Dit is onwaarschijnlijk schadelijk voor mijn integriteit. (…) Op dat gevaar heb ik de commissie tot twee keer toe gewezen. En toch stond het in het conceptrapport. Dat neem ik ze zeer kwalijk.#

   Overigens ook opvallend is het volgende uit het NRC bericht:

   De oud-topman wordt overigens ook betrokkenheid bij een dubieuze vastgoedtransactie verweten. Molenkamp kocht dertien jaar geleden namelijk een leegstaande villa van ROC ASA waar hij destijds bestuurder van was. Molenkamp reageert hierop:

   “Daar heb ik gewoon de prijs voor betaald die door een onafhankelijke makelaar was vastgesteld. Niets bijzonders.”

    

 3. In de volkskrant een artikel

  In de volkskrant een artikel van Martin Slagter (die als docent bij Amarantis werkte) over de "patjepeeër-cultuur van machtsdenken en intimidatie" bij Amarantis en de middenmanagers die allemaal wegkeken (of erger) en die nu "terugkeren in de nieuwe colleges van bestuur van de verschillende roc's waarin Amarantis is opgesplitst".

 4. Dank @Inspiron voor het

  Dank @Inspiron voor het vertrouwen dat ik op mag gaan voor het certificaat "goed bestuursgedrag". De basis voor die conclusie, 1 artikel in de Volkskrant, is wellicht wat al te mager. Bovendien is het probleem dat we in dit land niet meer goed weten wat goed bestuursgedrag is. De introductie van Colleges van Bestuur in allerlei publieke gremia, getoetst door Raden van Toezicht, wordt door de politiek en door de toplaag in de samenleving als een goede – want professionele – bestuursvorm gezien. Het feit dat er afstand is gecreeerd tot de werkvloer wordt gekwalificeerd als "professioneel". De politiek staat vervolgens op de achterste benen als die professionals daar dan een bijpassend salaris voor eisen. Die achterste benen snap ik heel goed, maar denk dan eerst na over hoe je het bestuur in publieke organisaties wilt regelen.

  Maar wat bedoel je met de vraag of ik het lef heb om "de boeken open te doen en volledige transparantie te verschaffen aan de maatschappij?". In jaarverslagen en dergelijke verantwoorden het bestuur/raad van toezicht waar ik in zit – uiteraard netjes volgens de good-governance code – ons horizontaal, verticaal, diagonaal en ondersteboven aan onze "stakeholders", maar dat is blijkbaar niet de verantwoording die je bedoelt? Ik wil best lef tonen, maar dan zul je je vraag moeten verduidelijken.

   

 5. Ik denk beste jfdeinum dat

  Ik denk beste jfdeinum dat inspiron iets heel simpels bedoelt. U neemt de boekhouding van de school en draagt die naar 5 onafhankelijke accountants die er hun plezier in hebben om 'boeken na te pluizen' bijvoorbeeld een heel onafhankelijk iemand die kaas gegeten heeft van 'boeken uitpluizen' is ons bestuurslid Hans Duijvensteijn. En met de boekhouding bedoel ik ook de boekhouding. Factuurtjes, bonnetjes, rekeningoverzichten enz…. kortom alle papieren die nu nodig zijn om een accountantsverklaring te krijgen van de minister. Iets wat trouwens elke BV in dit land wettelijk gezien moet doen, namelijk zijn jaarrekeningen tot op de laatste cijfers na de komma bekend maken en die worden dan ook netjes gepubliceerd door de kamer van koophandel. Dan tast niemand nog in het duister aan wat de centjes zijn opgegaan. alles natuurlijk zo transparant mogelijk. Iets in de zin van OP opgesplitst van OP lesgevend, OP management, en OP gemengd. Want er zijn gewone werkpaarden ( de docent), over het paard getilde werkpaarden ( docenten vrijgesteld van lessen omdat ze coordinerende of managementtaken hebben) en er zijn boerenpaarden ( docenten die zowel les geven als ten dele vrijgesteld voor managmentfunctie) In de gepubliceerde jaarrekeningen zijn deze niet eens terug te vinden, net zoals OOP onderwijs ( de concierge) en OOP bureaucratie( de secretaresse) en ook de bestuurder is niet terug te vinden. In jaarrekeningen staat meestal niet meer dan Lonen:x miljoen. Graag hadden wij dat uitgesplitst gezien. Enfin u begrijpt wel waar we naar toe willen, de echte transparantie van vensterglas in plaats van de transparantie van mat glas.  

  Waarom? omdat wij niet zomaar geloven dat 'good governance' hezelfde is dan een bestuurder die verticaal zegt 'gaat u maar rustig slapen' zodat wij ons horizontaal kunnen neervlijen om s'morgens diagonaal wakker geschud te worden omtrent ettelijke tientallen miljoenen die verdwenen zijn in een bodemloze put.

Reacties zijn gesloten.