Toch sociaal leenstelsel

Ik hoor op de radio dat er in de overeenkomst in de formatie schijnt te zijn over een sociaal leenstelsel. Niet verrassend.

2 Reacties

 1. En volgens de NRC is de LSVB

  En volgens de NRC is de LSVB woedend. Precieze details van het sociale leenstelsel heb ik niet gelezen. En om die precieze details gaat het natuurlijk: de huidige studiefinanciering is in feite ook een 'sociaal leenstelsel'. Gezien de historie en de reacties zal het wel zo zijn dat de belastingbetaler minder gaat betalen en de student meer. De oudere generaties trekken de ladder achter zichzelf op.

 2. sociaal leenstelsel

  Waarom zien we een sociaal leenstelsel alleen in relatie tot studenten.

  Ik ken andere categorieen die ik ook graag onder een sociaal leenstelsel zou brengen.

  Je zou iedere achttienplusser met een mbo / havo / vwo diploma in een sociaal leenstelsel kunnen onderbrengen dat een trekkingsrecht geeft dat studiefinanciering, rechtsbijstand, schuldhulpverlening, hypotheekrenteaftrek, bijstand etc. vervangt. For life. Dan heeft solidariteit een body en een bovengrens. Wie niet van zijn trekkingsrecht gebruik maakt krijgt twee procent rente en bouwt aan een flexpensioentje. Als opening zou ik een bod doen van tussen de dertig- en de vijftigduizend euro.

  Dan draaien we elders boven de staatsruif een paar kraantjes dicht.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.