Wat kost dat gebouw nu, CvB voorzitter? Uh …

Een ontluisterend beeld van de profeten van de schaalvergroting in de documentaire "Alles van Waarde" van Frans Bromet. Zie uitzendinggemist

Twee opmerkelijke inkijkjes: CvB voorzitter Jeroen Knigge van ROC Leiden die geen flauw idee heeft wat de nieuwbouw heeft gekost Twintig miljoen? Dertig? … uh … ik weet dat niet precies …. Blijkt dik zeventig miljoen te zijn en het ROC zit in zware financiële problemen.

Ook een bijeenkomst over de fusie van twee schoolbesturen in de omgeving Purmerend is stuitend: waar men het lef vandaan haalt om daar vragen over te stellen. Hele knappe mensen hebben daar 5 jaar over nagedacht en het is echt wel nodig. De patjepeërs zitten nog hoog en droog arrogant te wezen, 

2 Reacties

 1. Ontluisterend

  was het antwoord van dochter Bromet op de vragen van vader Bromet over de grootschaligheid en hoe het verder moet. "je moet gewoon met ze meedoen". Later in de docu werd ze geconfronteerd met de onderwijsbestuurder die zoals Louis aangaf "ik ben slim en jij bent dom". Ik vraag me af of dochter Bromet toen nog dacht "gewoon meedoen". Denk het niet. 

  Trouwens, mijn hoogste bewondering voor Frans Bromet, ondanks zijn wat zuigende, vileine en nasale vraagstelling een integer docu-maker. En dat geldt voor al zijn docu's

   

 2. Simon van Geldorp

  Simon van Geldorp

  De geïrriteerde reactie van Simon van Geldorp (Voorzitter Stichting Primair Openbaar Onderwijs in de Regio Waterland & Oostzaan) tegen een gemeenteraadslid die tijdens een informatieavond over een voorgenomen fusie nu eindelijk wel eens argumenten wilde horen voor deze fusie:

  “U zit niet in het bestuur van een onderwijsorganisatie. Ik doet dit werk nu al zes en een half jaar, nee niet onderbreken, en ik doe dat met een aantal heel deskundige mensen die niet dom zijn en die die afweging, moeten we groter, al lang gemaakt hebben.”

Reacties zijn gesloten.