Hoefnagels, help, ik ben leraar

Zesdelige docudrama vanaf 19 augustus elke zondag 18.50 uur Nederland 2.

 

 

In dit docudrama wordt de rol van leraar Hoefnagels vertolkt door Marco van Es. De klas is een samengestelde groep leerlingen die veelal uit achterstandswijken komen en audititie hebben gedaan voor de serie. Anderhalf jaar zijn de makers bezig geweest om van de klas een homogene groep te maken en de leerlingen te leren authentiek te spelen. 
Een voorbeeld voor de makers was de Franse film Entre les murs, met het verschil dat deze film het accent legt op de leerlingen terwijl de serie "Hoefnagels" het accent legt op een buitengewone leraar en zijn lesmethodieken. Hoefnagels is een bevlogen leraar die niet doorheeft dat hij de plank soms volledig kan misslaan. Over zijn lesmethodes kun je je verbazen of irriteren, je kunt erom lachen of het serieus nemen, er tegen ageren of als inspriratiebron zien.

 

Hoefnagels zoekt grenzen op waar een ‘normale’ leraar dit zal laten. Hij daagt de leerlingen uit en is uitgesproken in zijn aanpak. De ene leerling loopt met hem weg, de andere leerling zit liever achterin zijn klas. In de docentenkamer is zijn manier van lesgeven geregeld voer voor discussie. In dit nieuwe docudrama van de NTR volgen we Peter Hoefnagels en zijn 4 vmbo klas. De serie verkent hoe ver je kunt gaan om leerlingen te raken en te inspireren.

 

 

En op uitzending gemist: 

www.uitzendinggemist.nl/zoek?q=hoefnagels