Zij-instromers

Na eigen ervaringen in het HBO en MBO heb ik de verdenking dat zij-instromers maximaal 3 jaar een contract krijgen.
Voordelen:
Geen vaste dienst aanstellingen, na drie jaar heb je de actuele sitiuatie in het bedrijfsleven wel ingebed in de school, daarna neem je weer anderen aan en die zijn ook weer interessant vanwege hun actuele kennis en ervaring van nu.
Zijn er collega’s met dezelfde ervaring?

1 Reactie

  1. Zij-instroom: andere rare dingen
    Ik heb wel andere rare dingen meegemaakt i.v.m. zij-instroom.

    Bijvoorbeeld:
    – Dat ze, nadat je je hebt aangemeld bij de OnderwijsBV, maar je zelfstandig een onderwijsbaan hebt gevonden, bij de administratieve afhandeling net doen alsof zíj die baan voor jou bemiddeld hebben, zodat ze er (neem ik aan) subsidie voor kunnen vangen. Ooit een keer een brief gekregen: of ik maar even wilde tekenen ter bevestiging dat het zo gelopen was. Nou, ik heb dus mooi niet getekend; beetje raar om te worden opgeroepen tot het plegen van valsheid in geschrifte.
    – Dat ze je een assessment insturen terwijl je aantoonbaar zo goed als geen enkele ervaring met het geven van onderwijs hebt. Die ervaring moet je, wat enerzijds begrijpelijk maar ook een beetje raar is, wel hebben als je van het bedrijfsleven met zij-instroom subsidie naar het onderwijs wil overstappen. Mijn assessment had een negatieve uitslag (“wel geschikt als docent; komt niet in aanmerking voor zij-instromerschap”), waardoor de school de kosten van het assessment moest betalen, en ik dus de kosten van mijn eigen opleiding. Kon ik op zich mee leven, maar had als overheid en OnderwijsBV dan niet allerlei verwachtingen gewekt.

Reacties zijn gesloten.