Rotterdam: minder leraren en minder onderhoud aan scholen

En dan staat het in de NRC. Wat wij met z'n allen in de lerarenkamer al jaren wisten, is nu officieel. Door wanbeleid bij de Rotterdamse scholenkoepel BOOR komen er bezuinigingen op personeel, leermiddelen en onderhoud aan scholen.

 

Jammer, want ik vraag al vijf jaar of mijn ramen eens gerepareerd kunnen worden. Ik hoopte toch stiekem dat de verhalen van de verzuurde en verbitterde collega's niet waren. Dat het niet klopte dat er snoepreisjes door het bestuur werden gemaakt. En dat het niet klopte dat de bestuursleden hun luxueuze kantoren voor veel geld lieten inrichten. En dat het niet klopte dat… nu ja, u heeft het vast gelezen.

 

Is het eigenaardig dat wij dit allemaal hebben laten gebeuren? Dat wij onze mond niet opendeden? Nee. Mede door de "functiemix" zijn afhankelijk van onze directie. Ik hoop dat het nu doordringt in den Haag. Weg met de lumpsum. Zorg dat het geld komt waar het hoort: in de klas.

 

wiskundejuf

 

2 Reacties

  1. Het is raar dat de overheid

    Het is raar dat de overheid “door op afstand te plaatsen” het de scholenbesturen mogelijk gemaakt heeft om  zonder failliet  te kunnen gaan en zonder serieus concurrentie te hoeven vrezen onderneminkje te spelen met overheidsgeld. Sterker nog, soms wilden de lagere overheden ouders dwingen om hun kinderen naar scholen te sturen waar het niet goed liep en waarin die ouders geen vertrouwen hadden. Ook al tegen de geest van de grondwet. En de schoolbestuurderen lijken wel bankdirecteuren: of ze het nu goed of slecht doen, altijd springen ze er voor zichzelf financieel goed uit. De opeenvolgende regeringen hebben de zorg voor goed onderwijs die de grondwet hun oplegt aan hun laars gelapt. En het is erg dat er is nog steeds geen politieke partij is die met prioriteit streeft naar het uitmesten van de Augiasstal van het onderwijs. Misschien is de voornaamste reden dat de politici niet om straf schreeuwen voor schoolbesturen die het geld van hun kiezers weggespeculeerd hebben dat daardoor ook hun eigen immuniteit im Frage gesteld zou kunnen worden.

     

  2. Weg met de lump sum

    Die lump sum werd op het eerste BON-congres dat ik bijwoonde nog verdedigd door VVD-dame Dezempje huppeldepup. Deze week maakte Heleen Dupuis het verschil voor de 1040. Zijlstra zet geen stap zonder de sectorraden. Ondanks een premier met hart voor onderwijs is de VVD een van de partijen die ons nu in de kou laat staan.

Reacties zijn gesloten.