Rondetafelgesprekken MBO raad

Aan Harm Beertema, bestuurder voor het mbo

Harm,

Gaat de VBON nog in, of is zij al ingegaan op de algemene uitnodiging van de MBO raad om deel te nemen aan een serie rondetafelgesprekken die op 17 maart jl zijn begonnen (met als eerste gast… de heer Marcouch)? Op de site heb ik hier niets over gevonden.

Hoe hypocriet het ook mag zijn van de MBO raad, om na kritische publikaties in de Volkskrant van o.a. 9.03.10 (“We zijn aan de verkeerde kant begonnen”) en jou verhaal van 15.03.10 (“kennis mag weer in het onderwijs”), nu dit te gaan organiseren, het zou wellicht nuttig zijn.

P.J. Adams,
De Ronde Venen.

ps.: als bijlage voeg ik 13 stellingen toe

2 Reacties

  1. Andere vraag
    Mooie stellingen trouwens Adams. Heb je ze zelf gemaakt voor één of andere discussie? Hoe moeten we ze plaatsen.

    Is er iemand die mij kan vertellen hoeveel subsidie de MBO-raad krijgt? Of is de financiering uitsluitend op kosten van de aangesloten ROC’s? Gek is wel dat de andere raden op de lijst van gesubsidieerde instellingen staan, maar de MBO-raad kan ik niet vinden.

    • Antwoord aan Hinke Douma over 13 stellingen
      Die stellingen heb ik geformuleerd om ze (eventueel) namens de VBON aan de MBO Raad voor te leggen als discussiepunten in hun rondetafelgesprekken met het echte onderwijsveld, zo de BON-vertegenwoordigers voor het MBO hier nog vertrouwen in hebben. Je zou uit het VK-artikel van Harm Beertema kunnen opmaken dat dit niet het geval is.

      Gelijk nog enkele kanttekeningen bij de Zembla-uitzending van gisteravond: een beetje een vluggertje m.i. Jammmer dat de zaken niet wat breder zijn opgepakt. Denk hierbij aan de slappe houding van de Tweede Kamer (gezien de BOR-rapportage inzake het cgo) en de rol van de AOB (ook nogal slap) Maar misschien mocht Zembla nergens de instellingen in?

Reacties zijn gesloten.