ROC, susidies en niet willen verantwoorden

Vandaag op mijn werk hoorde ik een vreemd verhaal. Zoals de meeste mensen hier op deze site wel weten zit ook ROC Zadkine ernstig in de problemen. Mensen worden ontslagen tec. Heel naar allemaal. Hebben we het nog niet over de kwaliteit van de diverse opleidingen.

 

Ik vertelde tegen mijn collega's dat het een vreemde zaak is dat een grote organisatie zo in de financieele problemen kan komen. Nou dat is dus niet zo vertelde mijn collega's. ROC Zadkine heeft in het verleden veel subsidiegelden aangevraagd en ook gekregen. Daar is de organisatie vervolgens mee aan de slag gegaan. De subsidieverstrekker vraagt achteraf om een verantwoording van de subsidiegelden. Dat zou ROC Zadkine diverse keren geweigerd hebben om nog onduidelijke redenen. De subsidieverstrekker vorderde daarop het subsidiegeld weer in. Dit zou een van de oorzaken zijn waarom er momenteel teveel mensen in dienst zouden zijn bij ROC Zadkine.

 

Hoe kan ik erachter komen of dit verhaal klopt? Speelt dit misschien bij meer ROC in Nederland?

 

 

 

4 Reacties

  1. Geruchten

    Ik hoorde een paar maanden geleden van een Rotterdamse schooldirecteur dat na BOOR de volgende ramp Zadkine zou betreffen. Er zijn dus mensen die er meer over weten te vertellen.

    Via Linkedin heb ik contact met een VO-Raadbestuurder die denkt dat het CVB-RVT-model goed werkt en dat het uitzonderingen zijn waar het uit de hand loopt. Die komen dan ook in de publiciteit. Dat zijn er zo weinig, dat het eigenlijk niet uitmaakt.

    Nu weet ik al van twee scholen waar de Collega van Bestuur de zaken in het honderd heeft laten lopen, zonder dat de RVT ingreep. 

    Het wordt tijd voor een zorgvuldig onderzoek. En dan moeten alternatieven voor deze vorm van bestuur op tafel komen. Want die zijn er.

  2. Zorgen

    Ik maak me zorgen beste Phillippens. Op dit moment staat ons school onder curatele. Er mag niets meer uitgegeven worden zonder toestemming van de bank. Alles wordt doorgelicht. Naast het weghalen van het cup a soup apparaat moeten we ook onze telefoons inleveren. Ogenschijnlijk kleine dingen. Maar het is zo tegenstrijdig met het gegeven dat er eerst bakken met geld over de keper werd gegooid. Dat maakt mij boos en verdrietig. Ongelooflijk hoe die bestuurders hier mee weg kunnen komen. Maar goed, nu de kunst verstaan om woede en frustraties om te zetten in iets wat constructief zou kunnen zijn. Ik heb geen hoop op de politiek. Die gaat hier niets aan veranderen. Er is iets anders nodig om het een en ander in beweging te gaan krijgen in dit land.

    • Politiek

      Nou Linux, reken maar dat er (minimaal één) politieke partij is die écht een eind wil maken aan de ongebreidelde macht van bestuurders.

  3. Falend toezicht

    Volgens de Tilburgse hoogleraar Rienk Goodijk, van wiens hand vandaag het boek "Falend toezicht in de semipublieke organisaties?" verschijnt, is er meer aan de hand dan incidenten binnen een verder goed functionerende vorm van bestuur. Hij stelt: "de schandalen kennen een patroon, en als daaraan niets wordt gedaan, is het wachten op de volgende affaire" (Volkskrant, 16 juli). En verder:zegt hij: "te veel heren op leeftijd denken: dat toezicht doe ik er wel even bij". 

Reacties zijn gesloten.