Kosten rekentoets

Nadat ik het nog eens tot me had laten doordringen viel ik van mijn stoel van verbazing over de enorme kosten die gemaakt zijn voor de rekentoets. Een half miljard! Een gigantisch bedrag. Vergelijk het met de 20 miljoen die worden weggehaald van het budget voor jonge kinderen met een taalachterstand.  Jan van der Craats wordt er somber van. Maar ik zou  wel eens willen weten waar deze enorme som geld heen is gegaan. Is daar een gedetailleerd overzicht van? Weet iemand waar ik die informatie zou kunnen vinden? Zijn hier al Kamervragen over gesteld? 

2 Reacties

  1. Ik zag het bedrag ook

    Ik zag het bedrag ook langskomen. Ook ik geloof het nog niet. Dat kan niet waar zijn. 
    Maar als het waar is, of als het om vele honderden miljoenen gaat, is het – ik gebruik nu een term die sommige politici van eenspartijen bezigen – ronduit schandelijk. Elk miljoen dat aan die krakkemikkige toets wordt vergooid is te veel, laat staan als het om enorme bedragen gaat waar het echte onderwijs om zit te springen. Dan mogen we spreken van wanbeleid door een overheid die "ons belastinggeld" verspilt. Dan hoort dat politieke gevolgen te hebben. Kamerleden wordt wakker. PvdA-ers in de kamer, ik begreep dat Samson jullie heeft opgeroepen om toch je tanden te laten zien. We wachten af of daar iets van terecht komt.

  2. Een half miljard voor een

    Een half miljard voor een rekentoets is  de waanzin ten top. Ik denk dat er zo weinig commotie over wordt gemaakt omdat zelfs Kamerleden, dit niet kunnen bevatten.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.