Halsema haalt kinderen van zwarte school

De GroenLinks fractievoorzitter in de Tweede Kamer, Femke Halsema, heeft haar twee kinderen van de zwarte school in Amsterdam-Oost gehaald, waarop zij tot afgelopen zomer zaten.

Lees verder in De Telegraaf

18 Reacties

 1. 45% Marokkaans
  Naar het zich laat aanzien gaan de kinderen nu naar een school waar 45% van de leerlingen van Marokkaanse afkomst is (BRON) dus waar gaat het eigenlijk over?

  Bovendien is het OUD NIEUWS

 2. en naar een andere gemengde school gedaan
  …namelijk deze. Omdat die groter is en de tweeling daar dus niet in dezelfde klas hoeft te zitten.

  • Geen geval van hypokrisie
   Nog niet zo lang geleden waren er politici die vonden dat scholengemeenschappen aan alle leerlingen goed onderwijs boden maar aan hun eigen kinderen niet goed genoeg. Maar daar lijkt dit geen voorbeeld van te zijn.Seger Weehuizen

  • De maat nemen
   Inderdaad: je moet niet iemand de maat nemen op oneigenlijke gronden, zoals je nu zelf doet. De nieuwe school heeft 45% Marokkaanse kinderen en nog pakweg 12 andere nationaliteiten te bieden. Dus wat is het probleem?

   • Amsterdam is…
    …45% Marrokaans. Dat zegt dus niets.
    Ze doet nu haar kinderen op een eliteschool. Niets mis mee.
    Zou ik ook doen.
    Maar ik heb als parlementariër in het verleden nooit geroepen dat anderen en iedereen enz…..!

    • Niet als parlementariër
     Inderdaad heb jij als parlementariër geen andere mensen de maat genomen, maar je doet dat nu wel bij mevr. Halsema.

     Dat Amsterdam 45% Marokkaans is, is flauwekul (BRON). Bovendien kent Amsterdam evident witte scholen en dat is de nieuwe school beslist niet. Kortom: kulargument.

     En wat is er verder zo “elitair” aan deze nieuwe school? En heb je ook daadwerkelijk kennis genomen van de beweegredenen voor de schoolwisseling?

     • Heren, heren, heren
      rustig aan. Probeer er uit te komen.
      (J.J. in zijn hoedanigheid van moderator)

 3. We weten toch helemaal niet
  We weten toch helemaal niet waarom Halsema haar kinderen van die school haalt?
  Alles wat ik kan afleiden uit haar opmerkingen (ook die van een half jaar geleden) is dat haar kind zich niet meer prettig voelt op die school. Ik parafraseer de volgende opmerkingen van haar: “kinderen zijn geen sociaal experiment”, “ik wil de privacy van mijn kind beschermen”, “haar klagenoten kunnen niet mijn dochter bezoeken wanneer ik er niet ben”).

  • We weten toch allemaal
   dat je je kinderen niet van school haalt als je daar tevreden over bent.
   Dat een politica daar een fraaie draai aan geeft vind ik begrijpelijk. Je stampt die oude school niet de grond in want dan heb je nog veel meer gedonder. Stemmen met de voeten heet zoiets.

   • Witte scholen…
    Haar stelling was tot voor kort toch dat je je kind niet op een witte school moest doen?

    Zijn we dat vergeten?

    • Re: witte scholen
     Wat haar stelling was weet ik niet, maar uit bovenstaande commentaren blijkt duidelijk dat de school waarop ze haar kinderen nu doet geen ‘witte school’ is.

   • 1. Ook wanneer je tevreden
    1. Ook wanneer je tevreden bent over een school kan je ervoor kiezen om je kind van die school te halen, bijvoorbeeld omdat het kind weinig vriendjes en/of vriendinnetjes heeft op die school en je hoopt dat dat op een nieuwe school beter gaat (dat komt voor).
    2. Als ze ontevreden was over die school dan hoeft dat zeker niet per se te maken te hebben met het zwart zijn van die school.

    Geloof me, ik schop graag tegen de schenen van politici aan, vooral tegen die van linkse politici maar dit krantenberichtje geeft daar onvoldoende aanleiding voor. Ik geef mevrouw Halsema daarom het voordeel van de twijfel, al kan ik het niet uitstaan wanneer een politicus of een politica ouders oproept om zelfs kinderen bij een zwarte school in te schrijven indien die zwarte school de leerlingen slechter opleidt dan witte scholen in de buurt.

   • Dwang
    Ik verzet me overigens fel tegen dwang van de overheid zoals in bijv. Nijmegen het geval was of is. Een overheid moet zich daar niet mee bemoeien, elk kind heeft recht op het beste onderwijs wat hij kan krijgen.

    • educatieve vluchtelingen
     Vanuit Nijmegen ben je zo aan de ander kant van de grens. Als je kind slim genoeg is kan het daar al in zijn 10-de levensjaar naar het VWO (daar Gymnasium genoemd).
     Seger Weehuizen

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.