Freudenthal Instituut zoekt directeur, mag BON meepraten?

www.few.vu.nl/~jhulshof/enwelhierom.pdf

Toch maar even onder het secundair onderwijs dit. Lees de factsheet www.fisme.science.uu.nl/fisme/en/Factsheet2012.pdf

Er staat bijvoorbeeld

The Freudenthal Institute for Science and Mathematics Education (FIsme) has a leading role in the field of science and mathematics education in the Netherlands.

Met alle gevolgen van dien. Kijk eens hier bijvoorbeeld:
www.wetenschap24.nl/programmas/grootnationaalonderzoek/nieuws/het-Rekenonderzoek/Marja_Panhuizen.html. Marja van den Heuvel-Panhuizen presenteert zich hier als niet alleen reken- maar ook wiskundedidacticus.

Of kijk eens hier: www.beteronderwijsnederland.nl/node/7786. Wiskunde Vakbekwaam? Samen met SBL en het bestuur van de NVvW hielp het FI met de CGO-invulling van de bekwaamheidseisen bij de wet BIO. Interessant is dat het bestuur van de NVvW nu zegt dat ze wel meemoesten met dat opgelegde CGO. Dat zou kunnen. Maar ik krijg ook het verwijt dat BON niet thuis gaf toen het verzoek kwam om mee te denken. En na doorvragen: “Maar laat de gedachte eens toe dat Mark (Peletier) zo zijn redenen kon hebben, dat het niet zo goed uitkwam om in dat stadium in te gaan op samenwerking, omdat de BON helemaal niet in die stand stond en de handen vrij wilde houden? , (zodat jij jaren later trots kon zeggen dat je maar mooi de zaak had gedemonteerd?)”. Tja.

Hoe het ook zij, het FI is toch wel een van de redenen dat BON bestaat. Waarom vraagt men ons niet, al is het allen maar voor de vacaturecommissie? Gaat/mag een nieuwe directeur onder ogen zien dat dankzij het TAL-project het rekenonderwijs verwoest is, de doorlopende drempels en doodlopende leerlijnen in de wet verankerd zijn, en de TAL-debilisering van het rekenonderwijs steeds meer het secundair onderwijs wordt ingetrokken?

www.beteronderwijsnederland.nl/node/8111

Misschien eerst een waarheidscommissie?

6 Reacties

  1. Die directeur vinden ze wel.

    Die directeur vinden ze wel. Het Freudenthal Instituut heeft nog een lange leeftijdsverwachting voor zich. Ook mensen die niet in de leer van dat instituut geloven maar ook niet meer in zichzelf zullen solliciteren. Die nieuwe directeur voegt weer iemand toe aan al die mensen in het politiek-educatieve complex die een confortabele positie innnemen en die vanwege hun eigen belang beter niet zichtbaar van mening kunnen veranderen.

    BON heeft de misstanden in onderwijsland goed geanalyseerd en uiteengezet. Haar publicaties  op deze  website en de discussies op dit forum en in de externe media vormen daarvan het bewijs. BON heeft toegang gekregen tot politici en landelijke adviesraden en heeft ook daar haar boodschap helder verwoord. BON heeft ook belangrijke successen behaald zoals het tegenhouden van de verplichting om probleem gerichtonderwijs in te voeren. Maar van het terugdraaien van nefaste onderwijshervormingen is nog weinig merkbaar en het lukt zo niet om de macht en het confort van al die mensen die de bouwstenen van een politiek-educatief complex  vormen te breken. Wordt het geen tijd dat BON een activistische koers gaat varen? Demonstraties tegen geldverspilling zouden in deze tijd van bezuinigingen wel eens kunnen aanslaan!

    Seger Weehuizen

  2. Waar staat die vacature Joe?

    Waar staat die vacature Joe?

     

    En veel succes met je sollicitatie. wink

      • Die link had ik al gezien Joe

        Die link had ik al gezien Joe. Maar dat is geen vacaturetekst. Op de vacature website van de Universiteit Utrecht kon ik ook al geen vacature voor 'directeur FI' terugvinden.

      • Wat mij verbaast is dat de

        Wat mij verbaast is dat de advertentie ion het Engels opgesteld is. Hoeft de nieuwe directeur geen Nederlands te kennen? Dat betekent dat de communicatie onder de Utrechtse onderwijsparaplue alleen nog maar in het Engels kan plaats vinden. Mag dat zo maar?

        Seger Weehuizen

Reacties zijn gesloten.