Een gemiste kans?

Ik heb al eerder op dit forum mijn teleurstelling erover geuit dat BON de verkiezingstijd niet heeft gebruikt om de kiezers duidelijk te maken hoe zij zouden moeten stemmen als zij net als BON over onderwijs denken en onderwijs bij het uitbrengen van hun stem hun enige toetssteen zou zijn. BON blijft dan politiek neutraal want het is vervolgens aan de politieke partijen om hun onderwijsplannen al dan niet met de uitgangspunten van BON in overeenstemming te brengen. Voor veranderingen in de onderwijsparagraaf van een politieke partij is het weliswaar nu te laat maar omdat dat niet de verantwoordelijkheid van BON is hoeft dat BON niet te weerhouden om zich begin september te roeren. Dat zou een actie kunnen worden onder een heading zoals “Stop de sprinkhanen: kies voor BON”  (die zelf geen politieke partij is). BON zou kunnen wijzen op al die mensen die het onderwijsbudget kaal vreten en daarbij ook nog de leraren verhinderen om hun werk goed te doen. Het lijkt mij met zulke tegenstanders als Pollen niet nodig om een blad voor de mond te nemen.

Seger Weehuizen

3 Reacties

  1. PS

    PS Ik had kennelijk ongelijk wat D66 betreft. Maar graag OOK de integrale reactie zonder jouw commentaar. De bijdrage van de SP komt er aan.

  2. De politieke partijen

    Beste Seger, prima initiatief dat je de partijen om hun reactie hebt gevraagd, maar Harm had gelijk in zijn reactie. Plaats alsjeblieft de integrale reactie van de PvdA zonder commentaar ertussen en let even op de lay-out. Heb je van geen van de andere partijen antwoord gekregen? Harm kan vast wel Ton Elias voor je regelen. CDA lijkt me kansloos maar misschien vergis ik me. D66 ook. Waar blijft de SP?

    Ik ben tegen een stemadvies namens BON. Op wie je niet moet stemmen wordt echt wel duidelijk als je de blogs leest.

    • Een derde versie?

      Ik kan mij voorstellen dat mijn commentaar, dat ten doel heeft telkenmale de verschillen en overeenkomsten  tussen wat BON bij een punt bedoelt en wat de betreffende politieke partij bedoelt helder te krijgen,bij sommige lezers als betutelend of partijdig voorkomt. De versie van mijn "met punten" waaraan mijn commentaren ontbreken komt aan die bezwaren tegemoet en voorkomt hopelijk concrete beschuldigingen van partijdigheid. Ik zal graag een partij ter wille zijn die wil dat haar antwoorden op de onderscheidelijke BONse geboden zonder tusentekst. in volgorde staan. Maar daarbij wordt wel voor de lezer het zoeken naar de beste partij op onderwijsgebied moeizamer. Nu de PVV al een integrale tekst op het forum heeft mogen plaatsen kan ik dat de andere partijen niet weigeren. Ik zal dus een derde versie toevoegen. Als Harm Ton Elias kan overhalen ook een bijdrage in te sturen zou mij dat verheugen.

Reacties zijn gesloten.