De lerarenopleiding is weer moeilijk geworden

www.nrc.nl/handelsblad/van/2014/april/11/die-lerarenopleiding-is-echt-moeilijk-geworden-1368626

Eindelijk!

Zijn dan nu ook alle bomenknuffelaars eruit en het projectmatig werkin groepjes of andere niet vakinhoudelijke ellende? Worden de leertheorieën weer behandeld? En komt ook (reken)didactiek dan weer serieus aan de orde?

En iedereen zwijgt dan maar verder over al die legers die afgeleverd zijn door de pabo, die de 'niet zo moeilijke' variant hebben gedaan? Die nu met te weinig bagage zijn losgelaten op de leerlingen in het PO?

4 Reacties

  1. Opmerkelijk dat wordt

    Opmerkelijk dat wordt opgemerkt dat de studenten die afvallen dan maar pedagogiek gaan doen. Kennelijk een (nog) makkelijkere opleiding. Het blijft treurig dat het voor beroepem met kinderen kennelijk niet erg is zwakke studenten aan te trekken

  2. Je vraag, J. de Groot, over

    Je vraag, J. de Groot, over onderwijzers die de afgelopen jaren zijn afgeleverd op het PO en daar nu les geven, kan ik gedeeltelijk beantwoorden.

    Gistermiddag sprak ik lang met drie 3havo-leerlingen van het Keizer Karelcollege in Amstelveen. Daar kwam ook ter sprake van welke basisschool ze waren gekomen. Ze hadden zelf goed les gehad, maar hun jongere broertjes en zusjes hadden pech gehad, vertelden ze.

  3. De studenten die afvallen en

    De studenten die afvallen en overstappen naar pedagogiek komen na het afronden van hun opleiding terecht bij instituten als CPS, APS etc. Om vervolgens de docent weer te vertellen hoe het vooral wel en niet moet, zonder ooit zelf voor de klas te hebben gestaan. Zo is de cirkel weer rond…

  4. Helaas is het artikel in de

    Helaas is het artikel in de NRC niet te lezen zonder de kassa te laten rinkelen 🙁

    Ze zouden daar een voorbeeld moeten nemen aan de New York Times, waar kosteloos een beperkt aantal artikelen in een bepaalde tijd gelezen kan worden.

Reacties zijn gesloten.