Accreditatiestelsel hoger onderwijs is een farce

Welbeschouwd is de kwaliteit van hoger onderwijs in Nederland onmogelijk te bepalen. Ook niet door de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO), die daar nota bene op moet toezien. De NVAO kan beweringen dat opleidingen onder de maat zijn niet waarmaken. De NVAO en het hoger onderwijs zitten namelijk vast in een (door de wet in het leven geroepen) pervers systeem van accreditaties dat in het hoger onderwijs van alles oplevert, behalve kwaliteit, zelfs tot een ondermijning van kwaliteit leidt. In bijgevoegde artikel laat ik zien hoe de NVAO werkt, waarom en met welk effect op hogescholen en universiteiten. Ik zal ook een eenvoudig alternatief presenteren.

3 Reacties

  1. Centrale examens voor

    Centrale examens voor bepaalde vakken, dat is de enige manier om een bepaald basisniveau te garanderen!

  2. Weer een voorbeeld hoe

    Weer een voorbeeld hoe externe bureaus van geen vakkennis hebben, opleidingen opzadelen met onnodig, zinloos en door haar tijdrovendheid schadelijk werk. En dan een vals beeld creeren van objectiviteit. En hoe bergen papier in kasten verdwijnen.

  3. Die accreditaties worden vaak

    Die accreditaties worden vaak geregeld door dikbetaalde externen, die hiervan inmiddels een voltijds broodwinning hebben kunnen maken.

Reacties zijn gesloten.