Pée Pée

 

Pée Pée

 

Pim Pollens, Pée Pée voor de vrienden, is boos, héél boos, op de vereniging Beter Onderwijs Nederland en specifiek op die leden die met enige regelmaat op het forum op de website van BON een mening verkondigen omtrent de teloorgang van het Nederlandse Onderwijs. Dus ook uw scribent moet er aan geloven. Wij zijn ‘bruinhemden’, allemaal! Volgens Pée Pée. Wij zijn de obscure fascistoïde stoottroepen met aan het roer het opperbruinhemd Ad Verbrugge. Nou nou, Pée Pée is wel héééél boos want het is niet niks om de over het algemeen hoog opgeleide docenten, oud docenten en ouders van BON te vergelijken met de donkere tijden van voor de oorlog. Maar waarom is Pée Pée dan boos?

Wel, Pée Pée heeft een bedrijfje opgericht, de CBE Group ( spreek uit als Kroepb) niet gewoon ‘groep’ maar de Engelse groep omdat ‘groep’ toch een beetje ruikt naar ‘wij klojo’s onder elkaar’, dus dan maar Group. Dat bedrijfje is gespecialiseerd in de verkoop van gebakken lucht aan iedereen die uit de grote subsidiepot kan graaien. Doet er niet toe welke tak van sport, onderwijs, retail, dienstverlening, logistiek, overheid, publieke organisaties, electro, you name it, Pée Pée heeft er verstand van en weet hoe het moet en adviseert met gemak de raden van toezicht, raden van bestuur, overkoepelende raden, managementslagen en als het moet ook de ministers, staatsecretarissen en kamerleden. Pée Pée beschikt over een onuitputtelijke bron van lucht al of niet gebakken en voor elk wat wils. Daar verdient Pée Pée zijn geld mee. Samen met enkele andere luchtfietsers die zichzelf goeroe noemen plukt Pée Pée en consorten de subsidieruif leeg. Gratis geld is overal verkrijgbaar en wie het eerst komt wie het eerst maalt, weet Pée Pée als geen ander.

Soms, om de schijn op te houden dat er toch enige inhoud in het bedrijfje te vinden zou zijn dat een andere kleur heeft dan gebakken lucht, scheidt Pée Pée een publicatie af wat hij dan vol trots op zijn website zet. Dat die publicatie niet meer is dan een soort van verhandeling dat de eerst de beste mbo’er bij elkaar kan googlen, doet er niet toe. Een paar namen met veel dr., drs. of ir. erbij en Pée Pée verkoopt het vod als wetenschappelijke publicatie.

Pée Pée en kornuiten verdienden de afgelopen jaren heel veel subsidiegeld aan de omhooggevallen bestuurders en managers van het onderwijs. Adviesje hier, medewerking aan reorganisatietje daar, coaching van de raad van toezicht nog ergens anders , adviesje over het nieuwe gebouw en hoe het te financieren, niets te heet of te zwaar zolang het belastinggeld maar de kant van Pée Pée oprolde. Maar de bron dreigt op te drogen. Pée Pée dacht zijn slag te slaan onder andere met het lerarenregister. Maar dat was buiten de onderwijscoöperatie en BON gerekend, die luchtvlieger ging voor Pée Pée niet op. Dan nog dat gesodemieter over geld en derivaten bij Amarantis, BOOR, Zadkine  en enkele andere waardoor de overheid een beetje meer gaat opletten waar dat onderwijsgeld nou eigenlijk allemaal heen vloeit, alweer niet leuk voor Pée Pée. En zo ziet onze grote adviseur met lede ogen aan hoe hij aan invloed in het onderwijs inboet. En dat is allemaal de schuld van de F-side van het onderwijs, de bruinhemden van Ad Verbrugge, het geteisem met een eigen mening, de leden van Beter Onderwijs Nederland, stampvoet Pée Pée.

Aangezien Pée Pée dus met enige regelmaat het forum van Beter Onderwijs Nederland bezoekt, zal hij dit ook wel lezen en rooie oortjes krijgen want Pée Pée is het summum van de zelfbenoemde intellectueel, de Goddelijke onder de Goden, tenminste dat denkt hij zelf. Vroeger werden deze mensen op een rustige plek, diep verscholen tussen de bossen een tijdje verpleegd alvorens ze weer losgelaten werden op de maatschappij. Maar ‘vroeger’ bestaat niet bij Pée Pée, tenzij het over de kleur van hemden gaat.

Dus, aan alle docenten van dit land, wees gewaarschuwd, elke vorm van kritiek op deze groep luchtfietsers, elke vorm van eigen mening die niet strookt met de mening van deze zelfbenoemde elitetroepen, elke vorm van insubordinatie zoals het lezen van de boeken van Jeronimoon, degradeert u tot bruinhemden.

Maar misschien is dat nog beter dan de bruine arm van jouw manager.

 

Jée Jée

 

3 Reacties

Reacties zijn gesloten.