Overstroming

De universiteiten worden weer overstroomd door buitenlandse  studenten. Dat dit eens uit de hand  zou lopen kon je jaren geleden, toen ze nog feestelijk werden binnengehaald en alleen de voordelen luid werden verkondigd, al zien aankomen. De internationalisering lijkt nu helemaal dolgedraaid en een punt van steeds grotere zorg. Ook voor kampioen internationalisering  Duisenberg voor wie het in het verleden nooit opkon. Nu komt hij aanzetten met “dat we nu eenmaal te maken hebben met een trend” en dat de universiteiten geen mogelijkheden hebben om de massale toestroom van buitenlandse studenten te  stoppen. Het is alsof je de kraan open laat staan bij een overlopende gootsteen want daar is toch niets aan te doen. Terecht zegt Hans van Soest in zijn commentaar in het AD van vandaag dat zulke baarlijke nonsens een belediging is voor het intellect van de rest van Nederland.

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter