Werkdruk bestaat niet, dat zit tussen JOUW oren

Het lerarenregister is nog niet opgetuigd of de eerste malafide bureaus hebben zich gemeld om met cursussen geld te slaan uit een beroepsgroep die al volledig aan alle kanten uitgeknepen wordt. Een op de vijf leraren ervaart burnout klachten als gevolg van de werkdruk.

Gelukkig is werkdruk iets wat niet bestaat, maar wat je zelf ervaart en wat tussen JOUW oren zit. Daar kunnen we dus wat aan doen. Binnenkort is er een geweldig evenement “leraren maken het verschil” vierde editie! Hoera! JOUW rol als leraar staat CENTRAAL. Bij dit geweldige feest kun je ook kennismaken met de laatste onderwijsTRENDS onder leiding van bevlogen trendwatchers.

Verder zijn er natuurlijk trainers en coaches die jou kunnen begeleiden bij time-management en oplossingsgericht denken. “Problemen bestaan niet alleen kansen en uitdatingen” ja laten we die maar weer eens afstoffen en recyclen. Waar is Emile Ratelband toch gebleven?

Om het feestje op te leuken zijn ook programmamakers naar binnen gehaald, die ongetwijfeld alles weten van talkshows en entertainment. Dat is bijna hetzelfde als onderwijs, toch? Daar heb ik vast heel veel aan. Ik zou graag eens Eva Jinek uitnodigen om in 3 mavo een les natuurkunde te geven over de wetten van Newton.

Gelukkig is er dan ook nog iemand die vast af en toe een klas op afstand in het wild ziet; een schoolleider. Wat ben ik blij om te lezen dat ze ‘holistisch’ is, ik krijg meteen last van vage allergieën en huiduitslag, misschien weet ze daar ook wat tegen.

Ze hebben duidelijk nagedacht over een evenwichtige afspiegeling van de werkvloer; want er is ook een succesvolle sporter uitgenodigd, voorheen docent economie. Hoeveel lesuren zou hij ooit gedraaid hebben?

Op één of andere manier heeft deze organisatie mijn emailadres te pakken weten te krijgen en werd ik bestookt met reclame voor deze belachelijke dag. Je zo bijna denken dat het een parodie is, stiekem opgezet door de BON om te kijken hoeveel sukkels erin trappen en hoeveel geld je kunt slaan uit de belediging van een complete beroepsgroep, om daarna aan te tonen hoe waanzinnig het lerarenregister is. Met een duidelijke waarschuwing als uitkomst van dit vooropgezette plan, dat het lerarenregister er vooral zal komen om geld te slaan uit het onderwijs.

www.lerarenmakenhetverschil.nl/sprekers/Het lerarenregister is nog niet opgetuigd of de eerste malafide bureaus hebben zich gemeld om met cursussen geld te slaan uit een beroepsgroep die al volledig aan alle kanten uitgeknepen wordt. Een op de vijf leraren ervaart burnout klachten als gevolg van de werkdruk.

Gelukkig is werkdruk iets wat niet bestaat, maar wat je zelf ervaart en wat tussen JOUW oren zit. Daar kunnen we dus wat aan doen. Binnenkort is er een geweldig evenement “leraren maken het verschil” vierde editie! Hoera! JOUW rol als leraar staat CENTRAAL. Bij dit geweldige feest kun je ook kennismaken met de laatste onderwijsTRENDS onder leiding van bevlogen trendwatchers.

Verder zijn er natuurlijk trainers en coaches die jou kunnen begeleiden bij time-management en oplossingsgericht denken. “Problemen bestaan niet alleen kansen en uitdatingen” ja laten we die maar weer eens afstoffen en recyclen. Waar is Emile Ratelband toch gebleven?

Om het feestje op te leuken zijn ook programmamakers naar binnen gehaald, die ongetwijfeld alles weten van talkshows en entertainment. Dat is bijna hetzelfde als onderwijs, toch? Daar heb ik vast heel veel aan. Ik zou graag eens Eva Jinek uitnodigen om in 3 mavo een les natuurkunde te geven over de wetten van Newton.

Gelukkig is er dan ook nog iemand die vast af en toe een klas op afstand in het wild ziet; een schoolleider. Wat ben ik blij om te lezen dat ze ‘holistisch’ is, ik krijg meteen last van vage allergieën en huiduitslag, misschien weet ze daar ook wat tegen.

Ze hebben duidelijk nagedacht over een evenwichtige afspiegeling van de werkvloer; want er is ook een succesvolle sporter uitgenodigd, voorheen docent economie. Hoeveel lesuren zou hij ooit gedraaid hebben?

Op één of andere manier heeft deze organisatie mijn emailadres te pakken weten te krijgen en werd ik bestookt met reclame voor deze belachelijke dag. Je zo bijna denken dat het een parodie is, stiekem opgezet door de BON om te kijken hoeveel sukkels erin trappen en hoeveel geld je kunt slaan uit de belediging van een complete beroepsgroep, om daarna aan te tonen hoe waanzinnig het lerarenregister is. Met een duidelijke waarschuwing als uitkomst van dit vooropgezette plan, dat het lerarenregister er vooral zal komen om geld te slaan uit het onderwijs.

Er zijn ook nog blije recensies van exdeelnemers die zeggen dat ze na afloop ‘als een bruistabeltje naar huis gingen’ en ‘een enorm gevoel van verbinding hadden gevoeld’. Ja lekker voelen, diep voelen, lijkt me heerlijk.

www.lerarenmakenhetverschil.nl/sprekers/

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter