4 Reacties

 1. De theorie:

  De theorie:

  De competenties die als ‘21st century skills’ worden benoemd zijn: samenwerken, creativiteit, ICT-geletterdheid, communiceren, probleemoplossend vermogen, kritisch denken en sociale en culturele vaardigheden.

  De praktijk:

  "Mijnheer, ik kan hier op school niet nadenken; ik maak mijn huiswerk thuis wel".

 2. Joost, 

  Joost, 

  We weten niet waar het naar toe gaat, maar doe maar voor de zekerheid een cursusje APS. 
  Straks na de invoering van het Register worden de leraren bestookt met dit soort praatjes voor de vaak om ze een aangenaam dagje uit met lunch aan te bieden. En er zullen er zeker zijn die dat best leuk vinden. Kassa.

 3. Het praktisch nut van andere

  Het praktisch nut van andere vreemde moderne talen als Engels is sterk verminderd. Dat zou een reden moeten zijn om deze talen vooral als een onderdeel van culturele ontwikkeing te zien. Kennis van praktisch Engels is in de eerste plaats een onmisbare tool voor nationale welvaart. Creativiteit, probleemoplosend vermogen  en kritisch denken hdbben altijd deel uitgemaakt van alle leervakken. Bij vakken met een culturele component worden creativiteit, probleemoplossend vermogen kritich denken en via de literatuur ook sociale en culturedle vaardigheden ontwikkeld. Vertalen in goed Nederlands is een goede training in comminucatie. Engels en andere hedendaagse vreemde talen moeten onderscheidelijk behandeld worden. 

Laat een reactie achter