Waar je mee omgaat …..?

Na intensief inval werk met daarna een verdrietig makend bezoek aan mijn gestaag volledig invalide wordende vader, werd ik vandaag vermeld op twitter.

Een medewerkster van de AoB kreeg de vraag voorgelegd of mijn rechtszaak bij haar bekend was. Het antwoord: Ja en er is contact geweest met iemanddoetiets.nl; ik herken me niet in haar verwijten.

Waarop ik toch redelijk verbaasd was.

De mevrouw heeft uiteindelijk gelijk dat er tussen haar en mij enige mailwisseling is geweest. Met daarin haar mededeling: veel succes, maar wij kunnen je niet helpen.

OK, dat had ik begrepen, de Aob of welke andere bond dan ook, doet alleen iets als je lid bent.

Aangezien ik vind dat ik of van alle bonden lid zou moeten zijn of van geeneen EN ik iedere maand moet knokken om mijn huis niet te hoeven verkopen, weiger ik zoveel geld uit te geven om alsjeblieft in het belang van de andere docenten met bonden samen te mogen werken. Het is voor een bond heel weinig moeite mij een lidmaatschap aan te bieden, daar ga ik mijn eten niet aan opofferen.

Maar, wat schreef de AoB medewerkster vervolgens: Hun voorzitter heeft met mij GESPROKEN tijdens de MBO staking vorig jaar. En toen werd ik boos.

HOE durven ze? Ik heb indertijd precies opgeschreven hoe dat “overleg” liep; zie t.co/o5pTbXITin

Wat ik helder uit de tweets begrijp, is dat men bij de AoB  prima weet wie ik ben.

Volgens de AoB is er ook contact met mij geweest en overleg.

Collega’s ‘al het overleg komt erop neer dat :

a)      Ik te horen krijg dat men niets voor mij kan doen.( keer of 4)

b)      Geen enkele bond ( tegen betaling) een arbeidsdeskundige kan aanleveren, om deze rechtszaak in het belang van hun eigen leden te helpen vormgeven.

c)       De voorzitter van AoB zelfs zijn naam niet wil noemen bij een ontmoeting en zich letterlijk omdraait voordat ik iets kan toelichten.

d)      De beleidsafdeling contact met mij zal opnemen ( 4X), nadat ik hen van informatie voorzie, wat vervolgens nooit gebeurt.

e)      Mijn verzoek op het toesturen van de jaarstukken van SCOL  die bij de AoB lagen, niet beantwoord werden . ( 2x)

f)       De vraag op een lijst met adressen schoolbestuur door geen enkele bond beantwoord werd.

 

Maar, zoals de AoB medewerkster fijntjes opschreef: ze herkent zich niet in mijn teksten.

Het trieste aan die opmerking is dat het inderdaad vrijwel dezelfde tekst is als dat ik van schoolbestuurders te horen kreeg. Zoals ik ook al in boven ge- linked verhaal schrijf.

Ja , ik maak pinnige opmerkingen naar de vakbonden. Waarom niet?

Als er wel zoveel met het taakbeleid wordt gedaan, zou het genoeg zijn om dat aan te geven. Ik heb ook al 10 keer opgeschreven: het maakt niet uit WIE iets doet, als maar IEMAND iets doet.

Moet ik nu van de AoB tweet begrijpen dat de AoB eigenlijk heel druk met deze materie bezig is? Dat er feitelijk al een dossier wordt opgebouwd? Dat de opmerkingen van SCOL  qua “wij mogen aan werk opgeven wat we willen, we hebben niks met reële uren te maken”, wel degelijk tot actie heeft aangezet? Dat lees ik niet uit de “bezorgde reactie “op de perikelen van BOOR. Dat stukje komt meer over van: jeetje, NU kunnen we toch niet meer doen alsof er niks aan de hand is.

Wat is er mis met de vraag of er ook al aan al die kleine hapjes taakbeleid iets is of wordt gedaan?

Zijn Aob, FNV, CNV en LIA niet ( meer) gewend om zelf eens achter hun vodden aangezeten te worden? Lijken “we “ qua reactie niet iets teveel op de werkgevers bij wie je de arbeidsomstandigheden van je leden dient te vertegenwoordigen en beschermen?

Als je een onbeleefde reactie van een voorzitter “een gesprek”durft te noemen en daarmee ook nog denkt aan te geven dat iemanddoetiets.nl blijkbaar onaanspreekbaar is,

Krijg ik meteen een deja vu van 2 managers, de 1 stuurde me zonder overdragen naar huis toen ik aangaf niet meer met de man alleen in 1 ruimte een gesprek te willen voeren. Dezelfde stuurde me een mail met “bindende afspraken” , mijn alarmsignalen volkomen negerend.

 De 2e werd razend toen bleek dat ik me niet liet chanteren met: “mevrouw Hupkens, ik ben diep gekwetst door dat u het woord manager hebt gebruikt in uw mail om uw collega’s in te lichten”.

Beste bonden, prima dat u niets wilt doen voor niet-leden. Maar doe niet net alsof jullie naar mij toe open hebben gestaan voor overleg, uitwisseling, samenwerking of iets wat erop lijkt, waarbij ik nadrukkelijk heb aangegeven dat zulks in het belang van JULLIE leden zou zijn.

 Het is voor jullie leden te hopen dat jullie die draad wel degelijk hebben opgepakt, voor mijn rechtszaak maakt het geen bal uit wat jullie wel of niet doen. JULLIE, bonden,  zijn degenen die de VO Raad en OCW de ruimte geven te blijven doen alsof dit een individuele kwestie en dus “niet hun zaak” te noemen. Ik ben “blijkbaar”nog steeds de enige docent die met deze problemen te maken heeft…….

6 Reacties

  1. De bonden zien in jou geen

    De bonden zien in jou geen kans, maar een bedreiging. Jij doet namelijk wat zij al jaren hebben nagelaten, en dat voelt nogal ongemakkelijk voor ze. Omdat langs jou winkeltje weinig passanten komen en langs kun A-locatie veel, kunnen ze je nog even negeren. Maar ze staan er natuurlijk ongeveer net zo goed voor als V&D.

     

    De enige manier waarop ze met je zullen samenwerking, is niet door ze te proberen te overtuigen met goede argumenten, maar doordat hun eigen leden hen zullen dwingen met jou samen te werken. Ik zou zeggen: als je de energie hebt, start een Facebookpagina of online-petitie en om daarmee vakbondsleden hun eigen bonden achter hun broek te zitten. Kon nog best lastig worden, want schapen zitten hun herder ook niet snel achter z'n broek aan, maar je weet maar nooit hoe een kudde reageert als die maar lang genoeg getergd wordt.

     

  2. Blijkbaar weggedrukt.
    Blijkbaar weggedrukt.
    Em70, ik weet het even niet meer.ik heb een redelijk omlijnd doel en dat was niet ook nog even met een stel vakbonden in de clinch. Wat een aantal van jullie lijken te vergeten is dat voordat ik pinnig werd ik redelijk wat moeite heb gedaan om hen te benaderen.

    Ik heb nog 1 week invalwerk en dat wil ik netjes afleveren.
    Daarna heb ik de tijd en energie me hiermee bezig te houden. Ik had al een idee, maar door dat invalwerk liggen dat soort zaken stil.

    Mijn gezondheid is niet meer terug op oud niveau.ik heb nu voldoende verdiend om het hele jaar een auto te kunnen rijden en 2 a 3 maanden lasten te betalen.
    SCOL kan de boel nog wel een jaar ophouden, of dat in ieder geval proberen. Ik heb nog nooit een hyp termijn overgeslagen en wil dat graag zo houden.

    Voor jullie op een camping te moeten wonen ben ik nog steeds niet van plan.

Reacties zijn gesloten.