Judo

Judo. Nee, niet de sport van Anton Geesink, maar JUnior DOcent. De Universiteit van Amsterdam blijkt vele doctorandussen in dienst te hebben als judo. Volgens dit artikel in de volkskrant geven deze judo's 35% van het onderwijs. Deze judo's hebben tijdelijke contracten met een maximum van 3 jaar en noodgedwongen vaak van minder dan 1 fte (in andere woorden: een deeltijdbaan). De UvA biedt deze judo's ook geen perspectief: een andere baan op de UvA (promovendus of een vaste aanstelling als docent) zit er niet in.

Dit is dus 1 van de dingen waar het in het Maagdenhuis om gaat. De voorzitter van het College van Bestuur van de UvA wijst steeds naar Den Haag. Zijn de judo's een verplichting uit Den Haag mevrouw Gunning-Schepers? Of komt het de UvA wel goed uit om grootschalig gebruik te maken van goedkope wegwerp docenten?

1 Reactie

  1. Bij de aan de UvA gelieerde

    Bij de aan de UvA gelieerde HvA zijn er ook heel veel jonge docenten aangenomen met tijdelijke contracten. Ook zij verdwijnen in de meeste gveallen na 3 jaar. Het is bewust personeelsbeleid. Ik hoorde dat er ooit een beleidsuitspraak was dat me een bepaald percentage tijdelijk wilde hebben, waarschijnlijk in de periode dat er relatief veel vaste aanstellingen waren. Het studentenaantal stijgt al jaren, dus er is echt geen reden meer voor. Ik denk dat die verhouding nu anders ligt, maar tijdelijke contracten hebben nog steeds de bedoeling te eindigen na 3 jaar. Dan komt gewoon een nieuwe tijdelijke collega. Zeer slechte zaak voor zo'n beetje alles, maar het geeft voldoende onrust onder personeel om de rust in het CvB te bewaren en dat is de bedoeling

     

Reacties zijn gesloten.