Netwerkschool

Komen er scheurtjes in de Netwerkschool?

De Netwerkschool Nijmegen verlaat het project Netwerkschool, als je goed leest in de stukken dan mankeerde er veel aan het principe en de organisatie.                 

Ze proberen het natuurlijk te verbloemen, het is een concept dat veel flexibiliteit eist (want daar vragen de leerlingen om….) en als hoofdzaak het zou het onderwijs goedkoper maken.                                 

Met ingang van schooljaar 2015-2016 stoppen ze ermee, ben benieuwd of dit ook uitgebreid door Frank van Kalshoven (bedenker van de Netwerkschool) word gemeld in de publiciteit. Ben benieuwd of dit meegenomen word in het wetenschappelijke onderzoek, waarvoor men subsidie heeft gekregen en of het verantwoord zal worden.

Wat zal de MBO-raad er van vinden?

 

Betrokken.

2 Reacties

  1. Yolanda Eijgenstein, Claire

    Yolanda Eijgenstein, Claire Boonstra, Maurice de Hond en nu weer Frank Kalshoven. Onderwijsvernieuwen is voor ambitieuze, succesvolle en hoogopgeleide buitenstaanders kennelijk iets onweerstaanbaars. De idealen zijn groot, tegenwerpingen hebben geen effect, en uiteindelijk volgt altijd de mislukking.

     

    Welke volgende succesvolle Nederlander zal in zijn eigen onderwijsdromen gaan trappen? Kunnen we voor dit verschijnsel of deze personen een begrip verzinnen? Is een wisselbokaal voor de "meest mislukte onderwijsmessias van het jaar" een idee?

  2. Je moet wel door trage brei

    Je moet wel door trage brei van modderwoorden heenzwabberen om de boodschap te zien. En die luidt: we draaien van alles terug, dat zelf uitzoeken werkt niet.

    Hier en daar lijkt het er zelfs op dat de leerlingen weer iets als les krijgen. 

    Maar met zoveel vaagheid en gepraat in de ruimte zouden ze mij die school niet in krijgen, noch als leraar noch als leraar.

Reacties zijn gesloten.