Tsja

De stelling geef je so's ja of nee heeft opnieuw geen enkele reactie opgeleverd.

De reacties op de fora staan bol van bestuurlijke zaken waar de afgelopen CAO ronde iets aan gedaan had kunnen worden. En waar geen klap aan gedaan is.

 
Men scheldt vrolijk op elke bestuurslaag en politiek etc etc etc. maakt zich vreselijk boos. En doet vervolgens niks.
/span>

De feitelijke inhoud van je lessen, de toetsing ervan op een manier die belangrijk is voor je leerlingen en niet voor een schoolbestuur, is blijkbaar geen letter waard.
Elke klas , onderbouw en vmbo bovenbouw, die ik ooit lesgaf, VRAAGT om een so.

De leerlingen begrijpen het belang ervan.

Fijne prioriteiten, mensen.

Ik blijf het bizar vinden dat er binnen 1 sectie en binnen parallelklassen geen voorschriften zijn omtrent het afnemen van een so.
Ik snap wel waarom dat niet gebeurt: dan moet die nakijktijd mee geteld worden. Nu niet. Nu zit het in dat uiterst rekbare begrip: opslagfactor en wordt niet gespecificeerd.

Je ziet, al wil je het niet zien, dat voor je lesopbouw opkomen direct te maken heeft met voor jezelf opkomen. Ik dacht dat het om goed onderwijs ging?

Waar is die insteek in dit geval?


Ik ben genoodzaakt om uitstel te vragen aan de rechter. Het werk wat ik doe betaalt uitstekend, maar ik kan de rechtszaak voorbereiding niet tegelijkertijd doen.

Dat komt ook door DAS rechtsbijstand. Ik heb verwoede pogingen gedaan er met haar uit te komen omtrent een slepende bouwzaak, maar ik word opnieuw van het kastje naar de muur gestuurd.

Ik had een voorstel gedaan om met behulp van het volgens contract klaarliggende geld voor verweer mij tegemoet te komen. Zonder iets toe te geven, dat vroeg ik hen niet. Ze mochten het zo mooi inpakken als ze zelf wilden. Maar nee, men wil niets. Ik "mag"alweer naar een rechter of een commissie stappen om mijn gelijk te halen.

 

"er samen uitkomen"geldt niet voor henzelf, blijkt.Dat zou je niet zeggen als je hun reclamecampagnes en tv programma's ziet.

Voor deze laatstgenoemde zaak dreigt een verjaring dus dat MOET eerst.

Het had allemaal gekund als ik niet buitenshuis had moeten gaan werken, ik zou deze zaak willen laten vallen als er wel genoeg collega's me uit de financiële prut hielpen zodat ik me op SCOL kan richten.

Daar hebben we het vaak genoeg over gehad en hoewel het totale aantal donateurs van een vol jaar iemanddoetiets.nl inmiddels 15 is, kom ik elke maand tekort. 


Dat tekort vul ik nu zelf aan, waardoor er alweer, keuzes gemaakt moeten worden.

De in te leveren grieven voor het hoger beroep zijn al vrij ver uitgeschreven, maar dit is wel de enige ronde die er nog is in deze vorm. De grieven moeten kloppen. Er is geen herkansing.
Ik ga niet het risico nemen om half werk af te leveren omdat ik teveel dingen tegelijk moet doen.
De advocaat zal uitstel vragen, hoeveel pijn het me ook doet.

 

www.iemanddoetiets.nl