6 Reacties

  1. Het blog laat goed zien

    Het blog laat goed zien hoeveel extra werk van een docent gevraagd wordt.

    Een 'wenweek!'. Lieve help; wat moeten die leerlingen toch gepamperd worden.  Vooral niet gelijk gewoon beginnen net lessen. De school als therapeutisch instituut: een van de gevolgen van 'de vooruitgang'. ..

  2. Als ouder ben ik niet

    Als ouder ben ik niet gelukkig met al dat extra's. Ik ben voor leerplicht en verbaas mij er over dat mijn kinderen in het kader daarvan ge-entertained zouden worden. (Ze zijn nu 18+). Bij leren denk ik aan het leren van Latijn, Grieks, Engels, Frans, Duits, echte wiskundes, natuukunde, scheikunde, biologie, staathuishoudkunde, geschiedenis en het verbeteren van de kennis van en het gebruik van Nederlands. Dat ze ook nog gymnastiek krijgen is fijn want dan zou ik ze niet naar een sportschool hoeven te sturen. Maar gymnastiek en sport zijn oneigenlijk voor een school, zelfs voor de naaktenschool of gymnasium.  Ik zou willen dat ik als ouder niet naar de school moet komen om ingelicht te worden maar dat ik er op kan vertrouwen dat de school goed les geeft. Zo was dat in de tijd dat ik zelf op school zat. In hun verlangen om zo veel mogelijk leerlingen aan te trekken misbruiken de scholen de leerplicht.

  3. Ik ben voor leerplicht en

    Ik ben voor leerplicht en verbaas mij er over dat mijn kinderen in het kader daarvan ge-entertained zouden worden. (Ze zijn nu 18+). Bij leren denk ik aan het leren van Latijn, Grieks, Engels, Frans, Duits, echte wiskundes, natuukunde, scheikunde, biologie, staathuishoudkunde, geschiedenis en het verbeteren van de kennis van en het gebruik van Nederlands. Dat ze ook nog gymnastiek krijgen is fijn want dan zou ik ze niet naar een sportschool hoeven te sturen. Maar gymnastiek en sport zijn oneigenlijk voor een school, zelfs voor de naaktenschool of gymnasium.  Ik zou willen dat ik niet naar de school moet komen om ingelicht te worden maar dat ik er op kan vertrouwen dat de school goed les geeft. Zo was dat in de tijd dat ik zelf op school zat. In hun verlangen om zo veel mogelijk leerlingen aan te trekken misbruiken de scholen de leerplicht.

  4. Ik zie een patroon.

    Ik zie een patroon. Enthousiaste promotoren van het leraarsberoep zijn veelal man, en hooguit enkele jaren werkzaam als leraar. "Het is zo ontzettend leuk, dat overwerk doet er niet toe".

    Oprecht vraag ik mij af hoe zij er over een jaar of tien tegenaan kijken. Nu jong en vol energie, nog geen jonge kinderen, nog geen mantelzorg voor de bejaarde (schoon-)ouders.

    En oprecht vraag ik mij ook af of zij over een jaar of tien nog als leraar werken.

    Zojuist kwam ik een bericht tegen over Leraren Van Nederland: een initiatief 'van twee enthousiaste jonge leraren'. Vijf minuten googlen leerde mij dat zij drie jaar lesgeven, gecombineerd met andere klussen en een schoolleiderscursus, en KvK-geregistreerd zijn. Die staan nu al niet voor 0,9 FTE met hun poten in de modder en of tien jaar zeker niet meer.

    Dat geldt voor de eigenaar van bovengenoemde website wel, nu, maar over tien jaar?

    En: hoe verfrissend zou het zijn als er eens een keer een paar gepassioneerde docenten met dertig jaar (near-)fulltime ervaring een promotiecampagne zouden starten?

  5. laat hem even gaan. Hij

    laat hem even gaan. Hij schrijft tenminste, iets wat meer docenten zouden moeten doen.

    Op deze manier krijg je zicht op het schrijfgedrag en de werkelijke invulling ervan. elke docent kan namelijk tussen de regels door zien, welke zaken aan elk van die opgeschreven werkzaamheden vastzit.

     

    mijn eerste reactie was: ok. en hoeveel minder werk was het geweest als je aanstelling 0,75 was?

    Volgens mij had dat geen uur uitgemaakt. Tegenstanders????

  6. Ik denk inderdaad dat dat

    Ik denk inderdaad dat dat weinig had uitgemaakt. 0,75 FTE betekent ongeveer evenveel uren maken als 0,9 FTE, maar het betekent wel aanzienlijk minder salaris en pensioenopbouw. Het is dus aan te bevelen je als parttimer netjes aan je uren te houden. Niet alleen om redenen van salaris, ook om redenen van gezondheid en om het beroep niet nog impopulairder te maken.

Reacties zijn gesloten.