rechtzaken

29 augustus.

toch bericht van SCOL. Ze vraagt zich af of ik wel op de hoogte ben van de risico's die ik loop als ik verlies. Dat loopt nogal hoog op.

Dat ben ik me inderdaad bewust, maar dat kan niet automatisch een reden zijn om maar weer in een hoekje te gaan zitten piepen. Ik ga door. 1 van de redenen waarom er nooit wat gebeurt is omdat mensen bang zijn. Die cirkel moet doorbroken.



Ik heb alweer een idee, maar zonder financiële steun kan ik dat niet uitvoeren. De berichten over sollicitaties die afgewezen worden, waarna een onbevoegde of een LIA voor de klas komt nemen toe.

Dat uitzoeken is niet ingewikkeld maar wel bewerkelijk.


Ik ben heel benieuwd, hoe de score is als je er een loep op zet: hoeveel vacatures zijn ingevuld door minder geschikten ( goedkopere krachten) en hoeveel zijn er door al werkende collega's opgevangen omdat de werkgever beweert dat er niemand is die het over kan nemen? Terwijl er reacties genoeg komen, maar men gewoon geen zin heeft om geld uit te geven?


Dat soort dingen worden angstvallig afgeschermd, maar mogen niet onbeantwoord blijven. letterlijk niet. Scholen zijn verplicht rechtstreekse vragen over ingevulde vacatures te beantwoorden. Opnieuw een klus die de bonden makkelijk kunnen uitvoeren. ze hebben het geld en de mankracht. Met harde gegevens, kun je zo naar de politiek stappen. WAAROM gebeurt dat niet?

ik wil het ook doen, maar niet zonder hulp van collega's/ Ik heb inkomen nodig en daar doe ik niet geheimzinnig over.

 

P.S. de "rolzitting" Hupkens vs SCOL is volgende week. dat betekent dat er naar de zaak gekeken wordt en planningen gemaakt.

 

de vakbonden laten voor het gemak helemaal niks meer horen, zelfs geen ontvangstbewijzen meer. Misschien weet iemand wat leuke acties van de bonden te melden? daar zou ik weer wat vrolijker van worden.

 

4 Reacties

  1. Over de bonden: die zijn

    Over de bonden: die zijn recentelijk toch in het nieuws gekomen vanwege 'verdringing': het wegkapen van betaalde banen door vrijwilligers. www.nrc.nl/carriere/2014/08/07/vakbonden-voorkom-verdringing-op-de-arbeidsmarkt/ Het CNV en FNV hebben meldpunten in het leven geroepen.
    Is 1e graads werk door 2e graders laten doen, en bevoegd werk door onbevoegden, niet óók een vorm van verdringing? Algemeen: maak er maar melding van als je het merkt, zou ik zeggen.

    Sterkte met je rechtszaken. De opmerking van SCOL begrijp ik ergens wel; het ís ook niet niks waar je aan begint. Alle respect daarvoor.

  2. Hoe logisch ik de reactie van
    Hoe logisch ik de reactie van SCOL ook vind,het neemt niet weg dat van de angst flink misbruik wordt gemaakt.
    Men is nog niet 1 keer inhoudelijk de discussie aangegaan. Het enige doel van SCOL is die discussie te vermijden

    Die verdringing is niet precies wat ik bedoel , al lijkt het er erg veel op.
    Men krijgt in onderwijs een vast bedrag voor arbeid. EN de werkgevers zeggen dat er geen anderen te vinden zijn.
    Dat zeggen ze ook tegen de opdrachtgever en tegen de ouders. Men geeft, waarschijnlijk opzettelijk valse informatie.
    De politiek mag doen of ze gek is, ouders worden niet graag in hun gezicht voorgelogen. Ouders zijn kiezers.

    Toen ik net ziek werd, hebben mijn klassen weken zonder vervanging gezeten. Ook de examenklas. De ouderraad kreeg te horen dat er niemand was. Terwijl ik al die tijd pogingen deed te helpen de schade te beperken. Ik vroeg alleen wat roosteraanpassingen. Meer niet.

    Hoeveel scholen hebben nu ouders gemeld niemand anders dan een onbevoegde te hebben?
    Hoeveel docenten hebben net gehoord dat er geen vervanging is en dat ze extra uren moeten geven?

    Hoeveel fte geld is er via de formatieplanning weggeleid? Alleen SCOL liet in 1 jaar al 19 fte wegvloeien.
    Tel dat eens landelijk op.

    Een onderwijs instelling heeft de plicht zo mogelijk kwalitatief geschikt personeel aan te nemen. Het is niet vrijblijvend.

  3. Dus SCOL wijst jou erop dat

    Dus SCOL wijst jou erop dat verliezen kostbaar is? Dat is goed nieuws! Zo'n waarschuwing kan ik niet anders opvatten dan dat ze je proberen van het doorzetten van die rechtszaken af te houden (hoe naïef gedacht!) omdat ze het zelf in hun broek doen van angst.

  4. Ze doen maar. Ik moet
    Ze doen maar. Ik moet uiteraard wel mijn kop erbij houden en dat is echt ern stuk lastiger als je ook achter inkomen aan moet.
    Voor de rest ben ik me allang bewust van alle mogelijke gevolgen en kies ik er voor deze weg door te lopen. Het moet een keer uitgezocht worden. Te zien aan de uitspraak van de rechter inzake de wegens ” geweld” op staande voet ontslagen docent, zijn de rechters in NL niet bij voorbaat voor de werkgevers.
    Mijn grootste zorg is de juiste formulering.

Reacties zijn gesloten.