commentaar is prima en ook welkom, maar wel gebaseerd op de juiste tekst

Wat me opvalt, is dat er door een aantal niet zo goed gelezen wordt. Dat valt op, want jullie zijn bijna allemaal docenten met ervaring in het beoordelen van (lees)stukken.

Lid worden van een vakbond levert MIJ persoonlijk geen voordelen op, het is een stap verder op de weg voor ons allemaal. Het is onderdeel van de weg naar het doel: beter taakbeleid voor docenten.

IK zit in de WIA, IK val niet onder die CAO’s.

Er zijn 2 redenen om geen lid te worden van een bond:

Ik wil dat alle bonden samenwerken en denk ook te weten wat er aan gezamenlijke acties nodig is. Met acties bedoel ik handelingen, geen manifestaties of iets dergelijks. Dus ik kies niet voor één specifieke bond.

Ik heb het geld er niet voor (over) om voor alle bonden het lidmaatschap te betalen. Mijn inkomen is drastisch gedaald de afgelopen jaren en ik maak al genoeg kosten. Veel teveel eerlijk gezegd. De hulp die ik vraag van lezers komt er te weinig en mijn financiële situatie is een probleem.

Dat wordt maar niet begrepen. Veel van de reacties gaan erover, dat ik nu eenmaal geen voordeel kan verwachten als ik geen lid wil worden. Alsof ik alleen wil halen, niet brengen.

Misschien is het zo ongewoon dat men het niet meer herkent: ik doe iets voor ons allemaal. Die mensen bestaan nog. Waarom? De redenen voor mijn gedrag heb ik één keer op LIA uit de doeken gedaan en daar was men zo door ondersteboven dat het, met communicatie naar mij toe, meteen verwijderd is. Neem maar aan dat het een erg persoonlijke reden is, gebaseerd op levenservaringen die je niemand toewenst.

Of je het met me eens bent of niet: lees wat ik schrijf en houdt er mee op me te vertellen “dat ik nu een maal geen steun van bonden mag verwachten als ik niet betaal”.

Ik vraag geen jurist voor mezelf, ik heb er één. Ik vraag geen arbeidsdeskundige alleen voor mij, ik probeer aan te tonen dat het takenpakket van heel veel docenten onuitvoerbaar is. Bovendien kan er gewoon een rekening voor eventuele verleende expertise gestuurd worden.

Je mag me arrogant vonden, eigenwijs, geweldig of juist verschrikkelijk, het mag allemaal. Je mag het allemaal openlijk melden, ik houd je niet tegen. Maar wil je ervoor zorgen dat je mijn woorden niet verdraait? Daar word ik redelijk moe van.

Het is de vraag of ik ooit nog voor een groep kan staan lesgeven. Zolang dat niet kan, kan ik wel gebruik maken van de vaardigheden die ik heb. Er is geen reden om alleen op de bank te zitten staren. Voor mij is het essentieel dat ik dit “werk” thuis kan doen en zelf bepaal hoeveel ontmoetingen ik met mensen heb. Ik maak het beste van een situatie die ik niet heb kunnen voorkomen.

Het onderdeel taakbeleid van MBO docenten en VO docenten krijgt de vorm van mishandeling van zwakkere personen. Dat stukje pak ik op en probeer ik aan te pakken. Heel overzichtelijk, duidelijk begrensd.

Hulp is welkom, lees Iemanddoetiets.nl en steun het hoger beroep.

4 Reacties

  1. Ik heb een aantal vragen.

    Ik heb een aantal vragen.

     

    Ik snap dat je het niet voor jezelf doet. Maar laten we er voor het gemak even vanuit gaan dat de bonden niet goed snik zijn, maar dat zij wel kunnen helpen dit grote, centrale probleem in het onderwijs op te lossen, maar dat ze alleen met jou willen samenwerken als jij lid bent, hoe belachelijk die voorwaarde ook is (ze zijn immers niet goed snik, gaan we even vanuit).

     

    1) hoeveel zou het per jaar kosten om jou lid te maken van AOb, CNVO en LiA?

     

    2) is het gegarandeerd dat zij dan wél met jou (en met elkaar) willen samenwerken en doen wat nodig is?

     

    3) hoe ziet die samenwerking eruit en hoe groot is de kans op succes? Wat kan het succes in de weg staan?

     

     

  2. Toch nog maar eens een poging

    Toch nog maar eens een poging.

    Je bent geen lid van een bond, maar je wilt wel dat de bond iets doet wat jij bedacht hebt. Los van het feit of het nuttig voor iedereen is of niet.  Je kunt iets vragen of aanbieden. Je kunt niet eisen dat je een reactie terugkrijgt die naar je zin is.

    Ook als je wel lid van een bond bent, zul je niet altijd de reactie krijgen waar je op hoopt. Door je actief op te stellen krijg je wat meer invloed, maar dat is het dan ook.

    Door jouw actievoeren heb je denk ik al veel meer invloed op elk van de bonden dan het modale vakbondslid.

    Klaas Wilms

  3. @ em70, morgen krijg je

    @ em70, morgen krijg je antwoord.

    Klaas, tuurlijk heb je gelijk. Maar daarom stop ik niet :-).

    Ik weet dat mijn oplossingen soms heel erg effectief kunnen zijn en dat het niet uitvoeren van die oplossingen soms een bizar kleine oorzaak heeft. Je wilt niet weten hoeveel managers er in de verzekeringen rondlopen. Je wilt niet weten hoe de probleemdossiers daar de kans krijgen 80 cm tot een meter hoog te worden, alleen maar door communicatie misverstanden.

    Dat een bond niet wil, is voor mij geen reden om mijn mond te houden. Laat ik eerst maar zorgen bij ze aan tafel te komen. Als ze vervolgens niks van mijn idee willen weten, mag elk lid en niet-lid meegenieten.

    Dan weet iedereen tenminste waar "de bond "mee bezig is.

  4. P.S.

    P.S.

    Klaas:

    je hoeft niet de reactie krijgen waar je op hoopt:                    mee eens

    Maar wie had voorspeld dat meneer Dresscher zelfs niet wil luisteren, naar iets wat voor zijn bond van belang kan zijn??

    DAT is nu toch maar duidelijk geworden.

     

    Ik ben er even niet, het is quality time.

     

Reacties zijn gesloten.