exit Doekle Terpstra

de Volkskrant vanavond :

Doekle Terpstra weg bij Hogeschool Inholland

www.volkskrant.nl/vk/nl/5288/Onderwijs/article/detail/3587758/2014/01/31/Doekle-Terpstra-weg-bij-Hogeschool-Inholland.dhtml

 

Kiekje erbij, keurige meneer, CDA, kijkt beetje naar links, met opportuun-passende rode stropdas.  Twee citaten uit het persbericht, en een toegift  :

[1]  citaat

Doekle Terpstra vertrekt als bestuursvoorzitter van de Hogeschool Inholland. Dat heeft een woordvoerster van de instelling vrijdagavond gezegd. Ze wilde niet zeggen waarom en wanneer Terpstra vertrekt.

Comment :  Mysterieuze woordvoerderster is dat. Iemand op dit forum een idee ?

[2]  citaat

Terpstra was van 1999 tot 2005 voorzitter van de christelijke vakbond CNV. Na zijn vertrek werd hij voorzitter van de HBO-raad. Ook leidde hij de schaatsbond KNSB van 2009 tot vorig jaar. Hij stapte daar op na felle kritiek van Sven Kramer. Mark Tuitert en Jochem Uytdehaage sloten zich daarbij aan.

Comment : kundig baasje,  blijft nergens te lang, veni vidi foetsjie  ; hadden die snelle jongens dat door ?

Wim Kan, ooit, bij een kabinets-crisis (den Uyl was dat)  :  "u moet wachten tot het rode licht geheel gedoofd is, er kan nóg een kabinet komen".

Terpstra, over zichzelf  :  ik weet nog niet wat mijn volgende baan wordt. 'Ik heb geen idee wat ik ga doen. Laat de volgende professionele crisis maar komen.'

Comment : fasten seatbelts !

[3]

Morgen in de Volkskrant: Hoe kijkt Doekle Terpstra terug op zijn tijd bij Inholland ?  'Het management groeide als zelfrijzend deeg'.

Comment : zelden zo'n goeie omschrijving gehoord over het principe 'management'.