Update: rechtszaken

Dat het rommelt in onderwijsland is een understatement.

Elke nieuwe minister denken we dat het niet erger kan en elke keer vergissen we ons.

 

Wat ik nog eens wil benadrukken, is dat we opnieuw op een splitsing staan.

Hoewel er enorm geklaagd wordt over de acties van deze minister, gaat ze  tot dusver ongestoord haar gang.

Niemand mag zich geroepen voelen, het is inderdaad heel erg raar, dat een minister meent voor te mogen schrijven hoe en wanneer er  "onderhandelingen"gevoerd moeten worden. En erbij meldt wanneer de boel klaar moet zijn.

Het is een veeg teken, dat er akkoorden gesloten worden door alle critici van het bewuste overleg uit te sluiten.

Zoals gebruikelijk wordt er gepiept, geklaagd, gescholden en gekreund, maar er staat geen docent te demonstreren. Misschien bang dat ze nat worden, ik weet het niet. Geen docent die zegt: het is genoeg en de jas aantrekt en naar buiten loopt. Daar zijn we te beschaafd voor denk ik.

Het gevolg van die beschaving, collega's, is dat het bijna zover is, dat een en ander officieel gemaakt wordt.

Straks zijn al die dingen waar we over klagen niet meer onwettig, maar wettig. We staan erbij en kijken ernaar.

Ik hoef niet meer uit te leggen, dat als we de onbeschoftheid laten legaliseren, er nog lastiger tegen in het verweer is te gaan.

Het resultaat zal zijn dat er een golf van docenten komt die het op gaat geven. Docenten die de extra stap die iemand aan ze vraagt niet meer gaan zetten. Het zure is, dat we dan niet opeens begrip krijgen voor ons gedrag. Hooguit onbegrip. Omdat we zelfs dan niet van plan lijken te zijn eens goed hardop te zeggen waar het probleem zit. Hoe moeten die leerlingen en hun ouders dan weten wat er speelt?

De website: www.iemanddoetiets.nl is klaar!! Op die site zal ik gedetailleerder bijhouden wat ik aan het doen ben en wat ik hoop ermee te bereiken.

Behalve dat ben ik inderdaad bij mijn advocaat geweest en hij is nu de eis aan mijn ex-werkgever aan het uitschrijven. Er zit beweging in, al liet ik het opzetten van de website heel even voorgaan.  Kom op collega's, als er ECHT niemand iets doet kunnen we net zo goed ophouden met klagen.

Iemand doet iets. Ik vond het een mooie titel voor mijn site.

  Denise