NRC en de machten van 2

Feyenoord heeft zich vanavond geplaatst voor de kwartfinales van het bekertoernooi. Na de reguliere speeltijd was het 2-2 en die stand stond ook na de verlenging nog op het scorebord. Pas na twintig penalty’s viel vervolgens de beslissing. Daryl Janmaat zorgde voor de beslissing: 6-7. Ook Vitesse, Heracles en PEC Zwolle schaarden zich bij de laatste zestien.

www.nrc.nl/nieuws/2012/12/19/feyenoord-naar-kwartfinales-beker-na-thriller-bij-heerenveen/

De krant zit inmiddels in Amsterdam.

5 Reacties

  1. “Gestrandde bultrug”, stond

    "Gestrandde bultrug", stond ergens in de kop van het artikel. Verkeerde spelling van de vervoegingen van werkwoorden, ze zijn schering en inslag bij de publieke media, om over de internet-reacties maar te zwijgen. Het zou een dagtaak vergen alles te willen corrigeren.

  2. Elders geplaatst:

    Elders geplaatst:

    Opgave voor Pabo-studenten: Als na 20 penalties de eindstand 7-6 is hoeveel van de penalties waren dan ongeveer raak? Vermijd het gebruik van percentages in het antwoord. Hint: www.beteronderwijsnederland.nl/23-alleen-realistisch-066-66

    Teruglezend, waar slaat "ongeveer" op? Foei, ik deed het hier zelf niet goed. Of ik zeg gewoon dat het expres was, een strikvraag zeg maar. Om maar even aan te geven hoe lastig het formuleren en antwoorden van talige opgaven is. 

     

     

Reacties zijn gesloten.