VPRO heeft zaterdag VMBO themauitzending

vpro vmbo.jpg

Wellicht interessant: de themauitzending van de VPRO over het VMBO op zaterdag van 19:57 tot 21:20 op Nederland 3.

 

Uit het VPRO bericht hierover:

Veel ouders zijn ten einde raad als hun kind met een VMBO-advies thuis komt: “het afvoerputje van het voortgezet onderwijs”. Naar het VMBO ga je niet om wat je kunt, maar vooral om wat je niet kunt. Kosten of moeite worden gespaard om een leerling met een VMBO-advies toch naar het HAVO te laten gaan. Huiswerkinstituten worden ingeschakeld, basisscholen worden dreigend toegesproken. Veel ouders negeren een VMBO advies zelfs en sturen hun kind toch naar het HAVO.

Toch gaat meer dan de helft van alle middelbare scholieren naar het VMBO, meer dus dan naar het HAVO en het VWO.
VPRO-Thema onderzoekt waar dat negatieve imago vandaan komt. Waar is het op gebaseerd? En hoe ziet de praktijk er uit? Wat vinden de leerlingen van het VMBO, hun docenten, de ouders en de bestuurders zelf?

In de aanloop naar VPRO Thema: Wij zijn VMBO zond de VPRO de afgelopen weken de serie Ik ben VMBO uit. Klik hier voor de site van die serie.