“Student leent voor flatscreens en reizen”

NCR Next heeft de bewering dat studenten geld zouden lenen om er flatscreens en reizen van te betalen gecheckt, zie DIT ARTIKEL. Er staan diverse reacties onder die uiteraard ingaan op het feitelijke onderwerp. Maar daarin staan ook de nodige opmerkingen van de studenten over de achteruitgang in onderwijskwaliteit. Voorbeeld:

“De grap is dat er vooral bezuinigd wordt op de beurs van de gewone student terwijl alle universiteiten leuk gebouwen uit de grond stampen en lustrumfeestjes organiseren. Om maar niet te spreken van de ruime financiële reserves van de meeste instellingen. Het blijkt maar eens dat de studenten niet zo goed kunnen lobbyen, maar de ambtenaren in het onderwijs wel verzekerd zijn van voldoende inbreng inzake hun belangen. Gevolg: Als er bezuinigd wordt, dan eerst op onderwijskwaliteit en studenten, overhead en bestuurlijke kringen blijven gespaard.”

en

“Het is pijnlijk om te zien hoe snel de kwaliteit en de slagvaardigheid van het hoger onderwijs achteruit gaan. Vanwege bezuinigingen worden vacature’s niet meer vervult. Gevolg, voor een afspraak bij mijn afstudeerbegeleider moet ik een maand wachten… “