Leuke studie, maar je mag er niet mee werken ……

Stel, je wilt een studie doen en voelt er wel voor om in het speciaal onderwijs het vak sociale vaardigheden te gaan geven. Daar is een studie voor, namelijk Omgangskunde. In 2011 ga je je diploma halen en dan …… niet aan het werk. Want er is een klein detail: in 2006 is de gedachte lesbevoegdheid al ingetrokken als gevolg van de Wet BIO. En niemand nam actie. Niet de Hogescholen, die gingen rustig door met de studie. Niet de NVAO (zie verderop) en niet het Ministerie. Dus nu zitten er honderden gediplomeerden met een feitelijk waardeloos diploma.

Dit alles blijkt uit een ARTIKEL IN SPITS dd 12 MAART 2012 met een vervolg HIER.

De NVAO accrediteerde nog in 2009 (!) een nieuwe studie Omgangskunde maar zij wassen hun handen ook in onschuld: “De organisatie verdedigt zich terugkijkend met het argument dat zij de voorlichting over wat je er mee kunt worden niet hoeft te checken. Zij gaan slechts over de kwaliteit van de opleiding, stelt de NVAO.”

Nog een saillant detail: het werk van de omgangskundigen wordt in het speciaal onderwijs nu wel uitgevoerd maar dan door onbevoegden. De huidige bevoegde omgangskundigen mogen dit werk niet meer doen. Begrijpt u het nog?

6 Reacties

  1. Vreemd
    Wel een beetje vreemd die berichtgeving. Zo staat er in het (2e) Spits artikel:

    In augustus 2006 wordt de Wet op de beroepen in het onderwijs (Wet BIO) van kracht. Een wet die regelt dat leraren voor de klas echt verstand moeten hebben van wat zij kinderen leren.

    Laten wij bij BON nu tot de conclusie gekomen zijn dat volgens die wet BIO nu juist Jan en Alleman voor de klas mag…..

    • Niet als het aan
      de AOB ligt Mark. Dat heb ik gelukkig mogen merken binnen de cooperatie.

      • AOb
        Hoezo niet als het aan de AOb ligt? De wet BIO is inmiddels 6 jaar oud en de explosieve toename van het aantal onbevoegd gegeven lessen is gewoon een feit. Heb ik de AOb nooit over gehoord. Laat staan dat ze een staking over deze broodroof door beunhazerij georganiseerd hebben. Stakingen organiseren laat de AOb over aan Sjoerd Slagter en Kete Kervezee van de ‘werkgevers’.

  2. Antwoord?
    Zouden dat niet de competenties kunnen zijn die je nodig hebt om zwijgend door Amsterdam te kunnen lopen?

    • Er lopen twee nullen door
      de Kalverstraat. Midden in de zomer, snikheet. Zien ze een 8 lopen. Zegt de ene nul: waar ze zin in hebben met die hitte. Competenties: bedacht door those who can’t stand the heat.

Reacties zijn gesloten.