Gezocht: docenten over geweld op school voor EénVandaag

Eénvandaag zoekt docenten die te maken hebben (gehad) met geweld op school en waar de school(leiding) inadequaat reageerde. Uw bijdrage kan eventueel anoniem zijn.
Voor meer informatie: neem contact op met BON bestuurder Presley Bergen.

8 Reacties

  1. diefstal
    Diefstal i.p.v. geweld.
    Leerling had van mij geld gestolen. Hele school wist wie de dader was, maar die bleef ontkennen. Directeur deed niets (beetje praten), ondanks afspraken veilige school met politie. Ik moest betreffende leerling ook leerjaar daarop lesgeven.
    Heel naar gevoel.

    • mag ook zeer anoniem
      U kunt zowel visueel als verbaal onherkenbaar gemaakt worden.

      • AOB
        In het onderwijsblad lees je zo nu en dan van dit soort verhalen. Ik vermoed dat de AOB wel een paar ‘gevallen’ op de plank heeft liggen.

        • Niemand reageert ………………….
          dat was 4 jaar geleden al zo en dat is nu nog zo.

          Helaas vindt intimidatie op grote schaal plaats in het onderwijs en wie reageert of ageert is het haasje en kan zijn biezen pakken.

          Incompabilité des humeurs heet dat in vakjargon en weg ben je met al je dienstjaren en goede referenties.

          Helaas heb ik het al enkele malen meegemaakt in mijn nog maar net 8 jaar oude carriere in het onderwijs, dus of je zegt niets en als je wel iets zegt kan je vertrekken, een ander alternatief is er helaas niet.

          Er is weinig veranderd in bijna 30 jaar in het onderwijs, op de Pedagogische Academie in de jaren ’70/’80 speelde dit soort zaken ook al.

      • Ook geanonimiseerd
        is de intimidatie in mijn “zaak” zo doortrapt en zijn de feiten zo specifiek, dat de informatie waarschijnlijk binnen de eerste 3 minuten van de uitzending door mijn leidinggevenden te herleiden is tot mijn persoon. Helaas, maar ik gun mijn licht psychopathische schoolleider niet ook nog eens de lol op deze goedkope en makkelijke manier van mij af te komen.

        • Klopt helemaal
          ik word inmiddels voor de derde maal geintimideerd in het onderwijs.

          Het heeft dit keer onder andere te maken met repressieve tolerantie, ik houd mij aan de afspraken, baken het terrein voor de leerlingen af, maar anderen willen gemakkelijk zijn en geen problemen krijgen met de leerlingen en gaan mee met de leerlingen. Dat stond maandag nog in Trouw overigens.

          In deze sfeer is het inmiddels zelfs zo ver gekomen dat ik word beschuldigd van ongewenste intimiteiten.

          Eigenlijk heb ik het helemaal gehad met de managers in het onderwijs, de kid’s zijn best wel aardig, maar raken in deze onduidelijke structuren totaal de weg kwijt en aan hen wordt een podium geboden om steeds verder te gaan………………..

          Ik heb verslag gemaakt van mijn ervaringen, misschien dat BON er iets mee kan, maar dan uiteraard anoniem, ik heb al te horen gekregen dat ik bij te veel tegenactie van mij half op straat sta, vervolgens is het voor de rechter weer een makkelijk oordeel “u kunt samen niet door een deur” !!

          Ik word er soms moedeloos van heb een zware depressie achter de rug, ik zag het ven allemaal niet meer zitten.

  2. inadequaat handelen bij geweld op school
    historica, Joao, basta,
    Sterkte en weet dat het niet normaal is. Je moet kiezen: de onderste steen boven voor hun door jou (en wellicht ziekte / ontslag), of doorgaan met regelmatige onvrede (en wellicht ziekte). Inderdaad kan een werkgever zo van je af met ‘onverenigbaarheid van karakter’.

    Als je ingaat op Eénvandaag geef je de regie uit handen ben ik bang. Het stelt wel voor even (op een avond) iets aan de kaak, maar dat was het dan. Weet goed wat je wilt voor je iets beslist. Wil je anderen steunen en je verhaal doen, of ga je voor je baan. Allebei en nog andere mogelijkheden zijn goed zolang je weet wat je doel is, zolang je weet wat het meest bij je past. En dan kan het nog anders lopen dan je hoopte misschien. Hoe dan ook, een ieder die met dergelijke situaties te maken heeft (gehad) ‘sterkte’ gewenst!

Reacties zijn gesloten.