50 miljoen nodig ROC AMARANTIS

ZIE HIER

Tja, wat zal ik zeggen. 16 miljoen inwoners in Nederland. Dat wordt dan ongeveer 3,5 euro per persoon. Of is dit realistisch rekenen?

2 Reacties

  1. Iedereen weet hoe het met
    Iedereen weet hoe het met het “eeuwig edict” afgelopen is dat voorkomen moest dat ooit nog eens een Oranje stadhouder der Nederlanden zou worden. Ook Amarantis, een verbastering van ἀμάραντος (onvergankelijk, nooit verwelkend) zal wel geen lang leven beschoren zijn.
    Wintels rekent vooralsnog niet op steun van van Bijsterveldt. Maar hij acht het ook “klinisch ondenkbaar” dat als de banken hem geen geld willen lenen zo’n 30.000 leerlingen en zo’n 3.000 personeelsleden ooit op straat komen te staan. Hij gelooft dus echt in de onvergankelijkheid van Amarantis. Ra, ra hoe kan dat?
    Mochten de banken bereid zijn om hem meer dan 50.000 EURO te lenen en wil Marja hem geen cent schenken dan is dat slecht voor zijn leerlingen. Want hij zal dat geld moeten terug betalen of er rente over moeten betalen en ook nog veel geld moeten uitgeven om te saneren. Dan blijft er dus nog steeds weinig geld over om aan de leerlingen te besteden. Een Griekse tragedie. Het redden van Amarantis is zo iets als goed geld tegen kwaad geld aangooien. De eeuwig levende goden maken nu eenmaal altijd een snel einde aan menselijke hoogmoed, vooral als de mensen aan onsterfelijkheid denken. Ze hadden hun amarANTHOS goed verstopt. Maar de gedachte om geld bij de bank te lenen om leerlingen een goede school te kunnen bieden is interessant en niet voorshands vervloekt. Een markt met uitgekiende randvoorwaarden is één van de mogelijkheden om gezond onderwijs te maken. Wat als de banken, de ouders of de leraren voor durfkapitaal zorgen en een particuliere school beginnen nadat met de overheid afgesproken is dat die school een redelijke subsidie ontvangt nadat zij, onderwijzend naar eigen regels en inzicht, een overeengekomen, door externe examinering gemeten, prestatie heeft geleverd? Vooropgesteld dat die school van de zorgplicht bevrijd zou worden, zou die school, waarin zo veel mensen geld gestoken hebben, niet verschrikkelijk goed worden?
    Seger Weehuizen

Reacties zijn gesloten.