“Ik kan aardig lesgeven, maar zal nooit een bedreven autistenfluisteraar worden”

Ton van Haperen veegt in NRC de vloer aan met de onderwijsvernieuwingen en het beleid van de laatste 30 jaar. Oplossing: In New Orleans is na Katrina de onderwijskwaliteit het meeste gestegen van heel de VS, dus laten we daar een voorbeeld aan nemen: “bombardeer het stelsel en bouw het opnieuw op vanaf de grond, school voor school, geleid door goede leraren”. Ik blijf verbaasd dat de man iets tegen BON heeft. Dit verhaal heeft een zeer hoog BON gehalte.
Ook aardig: In het Nederlandse onderwijsparadigma is kwaliteit het resultaat van regelgeving, pedagogisch-didactische vondsten en professionele organisaties, opgetuigd met beleidsmedewerkers en op de huid gezeten door een proactieve inspectie. Volle kantoren, volle klassen en een krimpend budget – ziehier ons verdienmodel

En natuurlijk de titel van deze post, waarin hij zijn bezwaar tegen passend onderwijs treffend verwoordt.

7 Reacties

  1. Het wordt tijd…
    …dat Ton van Haperen op dit forum meedoet.
    Kunnen we samen optrekken, maar hem ook fileren als dat nodig is

    • Nodig je jezelf
      uit hieronder of lijkt dat maar zo? TvH heeft in het AOB blad een aardige repliek gekregen op zijn anti-BON kolom. Zou je eens moet lezen dat blad. Ik hoop dat zijn uitstekende NRC verhaal daar ook in wordt geplaatst.

  2. Verbaasd…?
    ‘Ik blijf verbaasd dat de man iets tegen BON heeft.’

    Hij is nogal arrogant, en zulke mensen willen uitgenodigd worden.

  3. Hamas
    Ton van Haperen vergelijkt BON in zijn boek met Hamas. Hier laat hij zichzelf, in die dwaze vergelijking met New Orleans, kennen als een verbale terrorist. Hoe serieus moeten we deze man nemen?

    • Ach,
      hij wenste in het AOB blad ook de halve lerarenpopulatie het maatschappelijk nekschot van de burn-out toe, en dat meent’ie ook niet serieus neem ik aan. Hij kiest net als Jesse misschien wel bewust de rol van de NAR. Het NRC-verhaal is dik in orde.

  4. Tsja,
    Eén groot narrenschip. Wie moet ik nog wel serieus nemen? Maar ik vind een paar dagen carnaval per jaar meer dan genoeg en daar hoef ik gelukkig niet bij te zijn.

Reacties zijn gesloten.