600 laptops school in den Helder ongebruikt

Telegraaf:
De zeshonderd laptops die een school in Den Helder voor de leerlingen aanschafte, worden nauwelijks gebruikt. “Scholen aan Zee” beloofde de leerlingen dat de schootcomputer de boeken zou vervangen en dat de tas daardoor lichter zou worden.

Een leerling zegt dat hij liever een boek heeft.

3 Reacties

  1. Serieuze reactie
    Eén vond ik heel opvallend en verhelderend:

    Mijn dochter zit op deze school en gebruikt de laptop iedere dag. Ze moeten hem zelfs gebruiken omdat de opdrachten die bij de lesboeken horen moeten worden gemaakt op de laptop. Dus wie er op deze school geinterviewd is weet ik niet maar het is een broodje aap verhaal

    Het zou goed zijn als De Telegraaf het verhaal toch nog een keer controleert …….

    De gemiddelde kwaliteit van de reacties op de Telegraafsite was weer zoals gebruikelijk. Deze keer geven de reacties ook een duidelijk beeld van de rekenkunst: 600×500 is bij iemand 3 miljoen, iemand anders vindt dat 600×100 gelijk is aan 600.000. Maar dat terzijde.

  2. Schoolwerk maken
    op de laptop: taken verdelen, doormailen naar de rest van de klas, eigen naam eronder en klaar!

  3. Ebookreader
    Ze hebben niet voor niets ebookreaders uitgevonden. Mensen vinden het onprettig om de hele dag van een scherm te lezen, hoewel wij het niet in de gaten hebben moeten bepaalde regio’s van onze visuele cortex hard werken met een scherm wat 50 keer per seconde ververst.
    Bovendien, waar haal je het lesmateriaal vandaan?
    Voor een studie in het hoger onderwijs kan je aardig wat boeken downloaden (meestal ingescande plaatjes, soms een digitaal boek (tekst en plaatjes)). Hoe wil je dat voor het voortgezet onderwijs doen waarin je moet werken met Nederlandse boeken die niet digitaal te verkrijgen zijn tenzij je als school zelf die boeken gaat inscannen en distribueren?
    Wie ooit formules heeft moeten invoeren in een computer weet dat dit met de hand veel gemakkelijker gaat. Tekeningen zal je altijd nog met de hand moeten maken.

Reacties zijn gesloten.