Rutte is een beunhaas

Mark Rutte geeft onbevoegd maatschappijleer op een school in Den Haag. Hij blijft dit als premier 2 uur per week doen. Zie de NRC.

Wat zou de reactie zijn als de premier 2 uur per week onbevoegd in een operatiezaal in mensen gaat snijden?

3 Reacties

  1. Leuk idee, maar…
    Rutte zei in Elsevier dat hij dit niet doet om contact te houden met de maatschappij: „Ben je mal. Een politicus die een paar uur moet lesgeven omdat-ie anders geen voeling meer heeft met de samenleving, is toch al reddeloos verloren. Ik heb volop contact met veel mensen. Het is gewoon leuk. Als premier blijf ik zelf de vuilniszakken buiten zetten.”

    ….hij zal dit niet lang volhouden.
    Zijn ‘echte’ baan zal hem wel spoedig opslurpen.

    • Klein bier
      Waar maken wij ons hier druk over? Ook ik vind dan beunhazerij in het onderwijs krachtig bestreden moet worden door de onderwijsinspectie. Maar dit is wel een zeer specifiek geval. Volgens de NRC is er sprake van een gastdocentschap onder begeleiding van een bevoegde leraar.
      Eerlijk gezegd vind ik, maar dat is uiteraard een politiek gekleurde mening, dat Rutte meer schade aan de maatschappij aanricht als leider van een afbraakkabinet “waarbij rechts Nederland zijn vingers kan aflikken” dan als beunende leraar.

  2. Een beunrutte
    Maar het klopt natuurlijk niet. Ik kan me voorstellen dat een school een politicus uitnodigt als gast, eventueel om een reeks gastcolleges te geven.
    Maar een vak hoort te worden gegeven door mensen die ervoor zijn opgeleid, kennis van zaken hebben en weten hoe ze dat vak vorm moeten geven.
    Zou nou blijken dat Rutte wel een bevoegdheid heeft gehaald, dan stel ik voor dat we zijn premierschap als beunhazerij beschouwen.

    Nu. het bericht nog eens nalezend in de NRC, zie ik dat Rutte dat doet onder begeleiding van een bevoegd docent. Daar is geen bezwaar tegen.

Reacties zijn gesloten.