lwoo

LWOO gelden worden bij ons op school niet besteed aan de leerlingen komend schooljaar. Afgelopen jaren hadden wij kleine klassen om onze lwoo leerlingen beter te kunnen begeleiden. Klassen van ongeveer 17 leerlingen. Dit jaar krijgen wij vmbo basis leerlingen met lwoo in een klas van ongeveer 24 leerlingen. De lwoo gelden worden ook niet besteed aan RT of andere begeleidingsvormen. Het geld verdwijnt binnen de school aan………………………………? Weten jullie of dit zomaar kan en mag?

4 Reacties

  1. Standaard
    Ik vrees dat het standaard antwoord van onze autoriteiten zal luiden dat dit aan de scholen wordt overgelaten. Zij (lees de directies) kunnen het best bepalen hoe dat geld verstandig wordt uitgegeven.

    Mocht je dan nog niet overtuigd zijn, dan krijg je de chantagetekst “Je wilt toch niet dat alle voorschriften weer uit Zoetermeer komen?” te horen.

    Wellicht zijn er slimme ouders die er een punt van kunnen maken, maar ik vrees dat dit een van de vele onbeperkte bevoegdheden van het schoolbestuur is.

  2. Bij ons
    gebeurt dit al een tijdje, met als gevolg dat die leerlingen (en hun docenten) verzuipen in te grote groepen. Als je vraagt waar dat geld blijft, wordt er een indrukwekkend intimidatietoneelstukje opgevoerd (immers, wie de weg van het geld volgt, vindt de waarheid…). Het geld verdwijnt dus gewoon ergens in (de overhead van?) onze grote VMBO-HAVO-VWO-scholengemeenschap en we zien er nul komma nul van terug. En we staan er bij en we laten het allemaal gebeuren. Of het mag? Dat is een goede vraag. Maar het gebeurt. Al lang. En waarschijnlijk ook nog heel lang. Jammer.

  3. LWOO
    Er zijn geen geoormerkte LWOO gelden.
    De school als geheel krijgt extra bekostiging omdat ze LWOO in huis hebben. Hoe ze de totaal ontvangen zak met geld verdelen is -praktisch gesproken- eigen zaak van de school. Het is schandalig dat LWOO leerlingen behandeld worden zoals je beschrijft.
    Lang leve de lumpsum financiering zonder voldoende uitvoeringseisen.
    Klaas Wilms

  4. Aan einstein
    Einstein, zou het toch niet goed zijn als je je vragen eens per e-mail aan de diverse fracties van de politieke partijen stelt? Ik ben erg benieuwd naar de antwoorden. Hopelijk publiceer je die dan ook hier.

Reacties zijn gesloten.