Degeneratie Einstein

Omdat mijn echtgenote een hobby-cursus heeft gevolgd bij een ROC is zij nu voorgoed ingelijfd als “deelnemer”. Dat betekent dat we maandelijks worden vergast op een “glossy” met onderwijsreclamepulp. Kosten??? Nut??????
Een stukje uit een hoofdartikel(!) over mediagebruik van generatie Einstein citeer ik vol verbazing:

“Hyves gebruiken we allemaal, maar de één duidelijk meer dan de ander. Hetzelfde geldt voor MSN, dat “op school” wel heel populair is weet het vijftal. “Onder de les zijn ongelofelijk veel studenten bezig met MSN”, meldt Lisa. “Sommige hebben dat dag en nacht aan”, merkt ook Debbie. En hebben de docenten dat door? “Nee, dat klikt iedereen snel weg natuurlijk.” Bij sommige docenten zijn mobiele telefoontjes op tafel vanwege dat msn’en wel uit den boze vertelt een aantal studenten. Gaan hun docenten voldoende mee met hun studenten als het gaat om interactieve media? Ja. Bovendien: aan meer dan e-mailen, bellen of sms’en is eigenlijk geen behoefte”

Wordt er nog ergens gewoon “les” gegeven?

3 Reacties

  1. Grrrrr
    grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr……!!!!!

    Bij andere opleidingen mag het wél hoor! Bij andere docenten mag het ook meestal wel (of ze kijken de andere kant op). Behalve telefoonopties in actie zie je daar ook petjes, eten en drinken op tafel, muziek aan etc. Het lijkt soms wel een picknick.

    • Bewust
      gekozen titel! Ik ben net zoals Hinke ontzettend boos over de verloedering die in het onderwijs heerst. Leraren die er een potje van maken; onderwijsvernieuwlers die met droge ogen opschrijven
      “Dat lijkt ons een inspirerende gedachte voor een ontschotte competentiegerichte bovenbouw. Geen vakken meer, maar beroepsonderdelen. Zelfs Nederlands, Engels en wiskunde worden beroepsmatig ingevuld, behalve de examentrainingen.”
      De gevolgen heeft Hinke al aangegeven: de helft van haar leerlingen haakt af!
      Dat is nog begrijpelijk ook, want “Wat leer je nou nog op zo’n school?”
      Het is een schande.

Reacties zijn gesloten.