Zijn TROUW en DE VOLKSKRANT wel objectief?

Zijn TROUW en DE VOLKSKRANT wel objectief?
In het redactionele hoofdartikel van TROUW op 31 december j.l. werd Balkenende de hemel ingeprezen als een man die de juiste maatregelen genomen heeft om ons land aan te passen aan en voor te bereiden op de veranderde en veranderende demografische omstandigheden. In het artikel was echter nergens te lezen dat hij weinig gedaan had om de ontspoorde onderwijstrein weer op de rails te zetten. Excellent onderwijs aan een weinig talrijke generatie van nieuwkomers op de arbeidsmarkt in een tijd dat gemiddeld in de gehele wereld de jeugd beter onderwijs krijgt is cruciaal om binnen onze vergrijzende samenleving onze welvaart op peil te houden. In Nederland bezitten de nieuwkomers op de arbeidsmarkt vaak prachtige diploma’s maar wat telt is dat ze minder kennis en vakvaardigheden in huis hebben dan de mensen uit de voorafgaande generatie. Hier heeft Balkenende volkomen gefaald. Bovendien doet de redactie van TROUW de Socialistische partij, die zich zeer voor beter onderwijs heeft ingezet af als “populistisch” Of dat wel of niet in zijn algemeenheid waar is is hier niet relevant. Als dat wel zo is blijft deze inzet toch een noemenswaardige uitzondering.
DE VOLKSKRANT bezit twee uitstekende kolomschrijvers die over onderwijs verstandige dingen geschreven hebben. Maar de vragen die zij inbrengt voor een discussie over onderwijs zijn zo geformuleerd dat BON er zijn ei niet in kwijt kan.
Mij bekruipt nu het angstige vermoeden dat zo zeer TROUW trouw aan het CDA is en DE VOLKSKRANT aan de kant van Bos staat dat zij door gebrek aan objectiviteit de komst van beter onderwijs in Nederland tegen werken.
Seger Weehuizen