“hierbij roep ik u op”

Na een paar keer uitgenodigd te zijn bij de werkgever, worden nu met horten en stoten flinke bedragen betaald. De stellingen zijn dat ik nooit ontslagen ben, en geen enkel nadeel mag ondervinden van de situatie. Tja, als ik nooit ontslagen bent, heb ik niet alleen recht op ‘gederfd salaris’, maar ook had ik dus GEEN recht op een uitkering. Dat moet dus allemaal via mij van werkgever naar UWV worden terugbetaald. Ook daar is de werkgever mee begonnen. Ik krijg sinds een aantal maanden ook weer ‘gewoon’ salaris, ik heb me beschikbaar gesteld voor werk, en de werkgever heeft dit geweigerd, wegens verstoorde verhoudingen. Als ik elders werk, geef ik dat aan hen door, en wordt dat de maand erna gekort op mijn salaris.

Ineens begon de werkgever echter weer vervelend te doen: mij uitnodigen, en op de stoep zeggen dat de afspraak niet doorgaat, omdat de zaak is overgedragen aan de juridische afdeling. Ik zou per koerier bericht hebben ontvangen. Dus niet. Ja, de dag NA de uitnodiging, te laat dus. Daarna stuurde ik twee brieven met daarin suggesties voor nieuwe data. Ik kreeg daarop een brief, met daarin de stelling: “Ik roep u op voor een gesprek op….”. Mijn eerdere twee brieven werden genegeerd.
Ik heb de werkgever een brief teruggestuurd met daarin o.a. “oproepen gebeurt in het leger” en “de tijd dat u mij met deze uitdrukkingen trachtte te intimideren ligt al ver achter mij”……..