De universiteit van Venlo: krijgt Aart Staartjes dan toch gelijk?

Aart Staartjes heeft lange tijd gefigureerd als Sesamstraats professor aan de universiteit van Harderwijk.
Nu is er weinig mis met Harderwijk, net als dat Venlo waarschijnlijk ook een vriendelijke stad is.
Je kunt je alleen afvragen wat een universitaire master in de “health food” voorstelt. Gelukkig is de accreditatie voor de universiteit van Venlo vlekkeloos en snel verlopen.
Zie het artikel hierover in Spits

5 Reacties

  1. Green Campus
    Met het garanderen van huisvesting levert Venlo geen opzienbare prestatie om de opleiding Gezondheidsvoedsel (in het Engels Health Food) binnen te halen. Althans niet als het huisvesting voor studenten en docenten betreft. Het lijkt wel of één op de tien huizen in Venlo te koop is dus de prijzen van het onroerend goed zullen nog wel flink omlaag gaan. En anders gaan de studenten en personeel maar over de grens wonen. Daar is het wonen nog goedkoper. Wat de huisvesting van de campus zelf: In het door Venlo geannexeerde Tegelen staan vast nog wel een paar kloostergebouwen met veel tuin erbij leeg. Studenten kunnen dan zo met hun neus de klei in. Eén ding is wel heel erg vervelend voor Maastricht. In Venlo wordt het woord campus al gebruikt voor een op één locatie gevestigde brede scholengemeenschap. De mensen van de gezondheidscampus moeten er mee rekenen dat ze vaak moeten uitleggen dat ze echte studenten zijn en geen VMBO-ers van één van de andere Campussen. Ook Engels koeterwalen is niet distinctief want in Venlo kun je op de middelbare scholen al tweetalig onderwijs Engels-Nederlands volgen. We zijn hier sowieso al op Engels georienteerd want veilingcomplex siert zich al vanaf grote afstand met de naam Green Park. De studenten kunnen dus ook nog voor parkwachters van het veilingscomplex aangezien worden.
    Seger Weehuizen

  2. Universiteit Harderwijk
    Voor degenen die dat (net als ik) nog niet wisten: in prof. Fetse Alsvanouds’ Harderwijk blijkt inderdaad een universiteit te hebben gezeten, waar onder anderen Linnaeus is gepromoveerd. Zie hier.

  3. onverwacht snel
    ” Volgens directeur Fred Brouns van de nieuwe opleiding Health Food in Venlo is onverwacht snel accreditatie voor de studies verleend door de Nederlands Vlaamse Accreditatie Organisatie.”

    Er zijn in Venlo ook onverwacht snel verkiezingen

    • Doorlopende leerlijnen
      Vroeger had je de zogenaamde reformwinkels, en later hadden veel supermarkten een reformafdeling. Mijn moeder waarschuwde mij altijd om daar niets te kopen, want alles was er, volkomen onnodig, drie keer zo duur als gewoonlijk.
      Maar de opleiding tot medewerker in zo’n winkel werd in elk geval nog door die winkels zelf geregeld. Ook neem ik aan dat AH zijn personeel een korte training geeft voordat ze op de versafdeling mogen werken.
      Gelukkig dat de gemeente Venlo (sorry Seger, uiteraard heb ik geen enkel commentaar op de ingezetenen van deze gemeente) nu een einde aan deze wantoestanden maakt door deze opleiding nu in verantwoorde handen te geven. De reform heet nu Hels Voed(sel) en wordt van rijkswege gecontroleerd. Zo is er ook voor supermarktmedewerkers een doorlopende leerlijn gecreëerd. Van ‘on the job training’ naar ‘een leven lang leren’!

      • It all happens in Venlo!
        De Helbeek zit hier al lang onder het asfalt. Maar het Helschriksel bestond nog. Er komt weer een Helpoort en nu dus helvoedsel. Zou dat duivels lekker smaken of wordt dineren in Venlo een hellevaart? Krijgen de consumenten een kort leven en de foodmakers levenslang of zullen we allemaal lang en gelukkig leven? Het wordt spannend in Venlo!
        Seger Weehuizen
        P.S. In de tijd dat in Venlo de Onderwijs Gemeenschap Venlo en OMGEVING werd opgericht waren de venlose politici te onnozel om te weten dat monopolies altijd slecht zijn of lieten ze hun persoonlijke belangen prevaleren. Maar Venlo is ook een stad van mirakels en het geloof in heiligen. Misschien heeft een Hogere Macht wel de Health Angels gestuurd om dit superdorp van verder verval te bevrijden.

Reacties zijn gesloten.