Sprankeltjes

www.leeuwardercourant.nl/nieuws/regio/article4804207.ece :
LEEUWARDEN – Staatssecretaris Marja van Bijsterveldt onderzoekt of ze de vergoeding van voormalig topman Klaas Koops terug kan vorderen van het Friesland College. Ze vindt dat de school een verkeerde keuze heeft gemaakt de in 2007 teruggetreden bestuurder nog tot 2012 door te betalen.
De school mag dan zelf verantwoordelijk zijn voor zaken als beloning en ontslag. ,,Maar ik ben wel verantwoordelijk voor de rechtmatige en doelmatige besteding van rijksmiddelen”, aldus de staatssecretaris in een brief aan de Tweede Kamer.
Meer hierover in de Leeuwarder Courant van woensdag

TELETEKST:
De VROM-inspectie is opgetreden tegen
ongeoorloofd gebruik van gemodificeerde
bacteriën,maandag op de open avond van
een ROC-school in Utrecht.Getoond werd
hoe de bacteriën fluoresceren.Omdat de
school hiervoor geen vergunning heeft,
is proces-verbaal opgemaakt.Overigens
was het risico niet groot;de bacteriën
kunnen niet buiten het lab overleven.

1 Reactie

  1. Ons kent ons, de stoelendans van de baantjes
    Ex-voorzitter van het College van Bestuur van ROC Midden Nederland (Bernard Fransen) droeg de verantwoordelijkheid voor een miljoenentekort aldaar. Honderd en zeventig mensen krijgen hun ontslag. Jammer voor hen!
    Of deze man, die als dank ook nog een feestelijke receptie en een ‘oh, wat ben je mooi’boek kreeg, ook nog een vette donatie voor zijn pensioenpot kreeg, heb ik om gezondheidsredenen maar niet uitgezocht. Het ligt wel zéér in de lijn van de verwachting (zie alle andere ROC’s)
    Gelukkig is onze Bernard al binnen een maand weer onder de pannen met een fijn gehonoreerd erebaantje bij de KNVB. Plotseling is hij van altijd een onderwijsman nu altijd een sportfan geweest.

    En hoe ging het verder met het ROC Midden Nederland? Leonard Geluk (CDA-wethouder Rotterdam) die het her en der niet altijd zo goed kon vinden met collega’s schuift graag een pluchen stoeltje op. Van wethouder Rotterdam naar CvB-voorzitter ROC Midden Nederland is echt niet zo’n slechte stap.

    Ofwel: tekorten veroorzaken loont, ruzie maken met je omgeving ook. Het pluche blijft geduldig.

Reacties zijn gesloten.