schoenen

Alle bezoekers van het jaarcongres wil ik nog even laten weten dat ik blij ben dat ik de schoenen niet naar de Staatssecretaris, Mevrouw Bijsterveldt, gegooid heb, want, ondanks dat je niet door het officiële ‘pantser’ van haar antwoorden heen komt, heb ik toch de indruk dat ze in ieder geval van goede wil is en – weliswaar ongelukkig- opereert van uit de beste bedoelingen. Spijt heb ik, dat ik ze niet naar de heer J.J. van Dijk van het CDA gegooid heb, want hij is nog erger en demagogischer dan onze oude vriend van de Camp, die geloof ik, nu Europa ‘onveilig’ gaat maken.
Complimenten voor de organisatie, Ad Verbrugge en alle aanwezigen, want zelden heb ik zo’n goed bestede zaterdag gehad!

Ruud Maltha
Spijkenisse

6 Reacties

  1. re: schoenen
    Ik ben helemaal niet zo van het schoenen gooien, eerlijk gezegd. Maar het is goed dat je de vragen kon stellen, dat de boosheid en emotie daaruit bleek en ook het fatsoen, dat jij/wij niet met schoenen gooien.
    Ook ik was verrast door het lef van van Bijsterveldt en haar oprechte zorg. Ik heb daardoor meer respect gekregen. Overigens heeft ze eerder bij de invoering van de nieuwe profielen bij wiskunde onze kant gekozen. Tegen de sterke druk van het freudenthal Instituut in. Ik zie het vaak bij mensen die in een positie zitten dat men volgends allerlei wetten en regels toch werkelijk invloed zou kunnen hebben: ze begrijpen ons probleem, lijken het eens te zijn, maar de antwoorden op de vragen blijven in de fantasiewereld van de bureaucratie en bestuurders hangen. Lock had vreselijk gelijk en hij zou eens met haar moeten spreken. Maar… dat heeft volgens Lock zelf ook geen enkel effect. Het zijn gescheiden werelden, die van het “beleid” en die van de werkelijkheid.
    JJ van Dijk lijkt het niet te willen begrijpen. Hoe zou de relatie tussen van Dijk en van Bijsterveldt zijn? Beide CDA, maar hun insteek leek werkelijk verschillend. Misschien heeft van Bijsterveldt ook last van haar eigen partij en geeft van Dijk de lijn daar aan. In dat geval is er van het CDA is niets te verwachten en dat vind ik treurig. Waar vroeger de bijzondere scholen vaak een beter bestuur hadden dan de openbare scholen die onder de wethouder vielen, blijft het CDA (van Dijk?) nu achter de mega besturen staan die in de verste verte niet meer lijkem op de kleine schoolbesturen van goedwillende, geinteresseerde en capabele mensen van vroeger.
    Ook Depla en Dezier-Hamming vond ik zwak.

    Het was goed dat we hebben laten zien wie we zijn. Hoe betrokken en open. Weer een paar druppels op de steen. Hopelijk gaat het snel genoeg.

    • Grappig van die schoenen
      maar in onze cultuur doen wij dat natuurlijk niet, daar gooien wij met woorden.

      Je hebt het goed geanaliseerd en het was inderdaad een goed ingevulde zaterdagmiddag.

  2. Schoenen
    Ik vond het wel een mooi dramatisch gebaar en natuurlijk gooide je niet echt. Het was een zeer geslaagde dag en ook wat mij betreft de complimenten aan de organisatoren.

  3. Fantastisch idee, die schoenen
    Geweldig idee Ruud, die schoenen. Dat maakt symbolisch héél goed duidelijk hoe hoog een hoop kwesties zitten. Met die schoenen heb je bijna nog meer invloed gehad dan met je (uitstekende) betoog. Volgens mij schrok ze ook écht even.

    Het was een interessante en welbestede dag. Bedankt organisatie!

  4. schoenen
    ik moet zeggen dat ik er graag bij geweest zou zijn en vind ook dat het toch wel van lef getuigd
    (kan iemand mij even een link geven naar waar de foto’s staan

Reacties zijn gesloten.